• darkblurbg

Projectleider openbare ruimte VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Projectleider openbare ruimte voor 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 19 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 13 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Opdrachtgever
Huizen staat voor aanpakken. Voor luisteren, meedenken en meebeslissen. Voor samen het verschil maken. En werken vanuit mogelijkheden. Huizen is een dorp waar inwoners meedoen, waar we er samen voor elkaar zijn. En waar we met elkaar werken aan een ondernemende, sociale, veilige en duurzame gemeenschap. Dit doen wij vanuit onze visie op dienstverlening 'Goed geregeld, graag gedaan!' Anders gezegd, wij zijn 4G.

Huizen werkt aan grote opgaven. Een paar voorbeelden zijn de invoering van de omgevingswet, het uitbreiden van de digitalisering voor inwoners en collega's, een klimaatneutraal Huizen in 2050, het vergroten van het toerisme in Huizen als verlengstuk van de metropoolregio en dienstverlening op maat voor alle inwoners.

Team Beheer openbare ruimte
Het team Beheer Openbare Ruimte (BOR) houdt zich bezig met het beleid en beheer van de openbare ruimte. De aandachtsgebieden daarbij zijn het openbaar groen, wegen, haven, kunstwerken, water, riolering, installaties, verlichting en verkeer. Het team maakt deel uit van de afdeling Openbare werken en heeft een omvang van ruim 17 fte.

Opdracht
We zoeken een ‘aanpakker’ die de verantwoordelijkheid neemt om allerlei urgente projecten en klussen tot een goed resultaat te brengen. Op deze wijze krijgen collega’s binnen het team de ruimte om ander werk uit te kunnen voeren en zich ook bezig te houden met de opbouw van het team Beheer Openbare Ruimte.

Verder zoeken we iemand met brede ervaring op het terrein van weg- en waterbouw en civiele techniek. En iemand die voldoende zelfstandig is om met beperkte informatie aan de slag te gaan, zelf verzamelt wat en wie er nodig is voor het project en de nodige verbinding maakt met alle belanghebbenden. Die sturing geeft aan het werk en de uitvoering om uiteindelijk tot een goed en gedragen resultaat te komen. Iemand die door de teamleider om een boodschap gestuurd kan worden en die collegiaal optrekt in het werk dat moet gebeuren. En iemand die zo helpt om de mogelijkheden van de afdeling te vergroten.

Voorbeelden van het werk:

 • Projecten leiden en opleveren voor bijvoorbeeld bouwrijp en woonrijp maken op inbreilocaties, omleggen van een kritische persleiding en klussen aan de haveninfrastructuur.
 • Bij de projecten en klussen ingenieursbureaus inschakelen.
 • Aanbesteding van bijvoorbeeld klein onderhoud aan rioleringen.
 • Plannen maken voor bijvoorbeeld inspecties van gemalen, voor integrale technische oplossingen in de openbare ruimte, voor politiek gevoelige verkeersoplossingen en voor afkoppelen.
 • Uitzoekwerk en beantwoorden van allerlei technische reacties op vragen over de openbare ruimte en het werk daarin.

Minimumeisen / knock-outcriteria

 1. Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 2. Uiterlijk beschikbaar per 19 januari 2021 voor 36 uur per week;
 3. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider;

Gunningscriteria

 • Afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau op het gebied van weg- en waterbouw of civiele werken;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider op het gebied van weg- en waterbouw en/of civiele werken binnen een gemeente;
 • Aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met omgevingsmanagement.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je bent resultaatgericht;
 • Je bent communicatief sterk en gericht op samenwerken;
 • Je weet anderen op een prettige manier te motiveren en te overtuigen;
 • Je bent klantgericht;
 • Je bent omgevingsbewust, betrokken en hebt een goed inzicht in en gevoel voor bestuurlijke en politieke verhoudingen;
 • Je bent een teamspeler.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 15 januari 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 16 januari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.