• darkblurbg

Projectleider Verkiezingen regio Zuid-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Projectleider Verkiezingen regio Zuid-Holland voor 8 - 24 uur per week voor 6 maanden. Er is geen optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 4 oktober 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 27 september 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Waterland is een (relatief) kleine gemeente. Typerend voor onze organisatie is het ‘ons kent ons’ gevoel en de korte, informele lijnen. Het enige constante is verandering en dat is voor de gemeente Waterland niet anders.

Opdracht
De gemeente is op zoek naar een projectleider verkiezingen voor de verkiezingen van de Gemeenteraad (woensdag, 16 maart 2022). Als projectleider verkiezingen zorg jij dat de verkiezingen van begin tot einde goed verlopen en dat alles tot in de puntjes geregeld is. Hierbij stuur jij het verkiezingsteam aan, draag je zorg voor de communicatie naar alle betrokken partijen en ben je eindverantwoordelijke vanaf de voorbereidingen tot de afrondende fase. Dit doe je samen met een collega van PUZA die opgeleid wordt tot projectleider verkiezingen. Jij verzorgt het actualiseren en uitvoeren van het draaiboek Verkiezingen Waterland.

Als projectleider ga je aan de slag om samen met je verkiezingsteam verschillende werkzaamheden uit te voeren, zoals de indeling/bezetting van de stembureaus en de verschillende procedures van de verkiezingen. Verder zorg je voor de nodige afstemming met bestuur, griffie, kiesraad, ambtelijke organisatie, politieke partijen, burgers etc. Daarnaast ga je aan de slag met de volledige registratie van de verschillende politieke partijen, met het organiseren van een voorinlevering van de kandidatenlijsten, de kandidaatstelling, en bereid je de zittingen van het hoofd/centraal stembureau voor.

Verder ben je als spin in het web beschikbaar voor alle voorkomende taken en obstakels op te pakken rondom de verkiezingen. Je bent bekend met het verwerken van de kiesgerechtigheid en wijze van stemmen, je kent de rechten/plichten van de kiezers (bezwaar maken, openbaarheid, helpen bij stemmen, legitimatie, overlast etc.) en je vindt het daarnaast leuk om de medewerkers van het stembureau (voorzitters) te instrueren en te begeleiden.

Je beschikt over

 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met schrijven van (bestuurlijke) adviezen.
 • Met een open houding, een gezonde dosis lef en die resultaatgericht te werk gaat;
 • Politieke en bestuurlijk sensitiviteit;

Vereisten / knock-outcriteria

 • BYOD – maakt gebruik van eigen laptop en telefoon;
 • Aantoonbare werkervaring met projectmanagement in een bestuurlijke omgeving;
 • Aantoonbare werkervaringen met verkiezing relateerde werkzaamheden;

Gunningscriteria

 • Minimaal Twee jaar aantoonbare werkervaring als projectleider verkiezingen; (30 punten)
 • Aantoonbare werkervaring met applicaties I Verkiezingen, Procura verkiezingen en OSV verkiezingssoftware; (20 punten)
 • Aantoonbare werkervaring met schrijven van (bestuurlijke) adviezen; (10 punten)
 • Aantoonbare werkervaring met het organiseren van gemeenteraadsverkiezingen; (30 punten)
 • Uurtarief maximaal €65,- euro exclusief BTW/ inclusief reiskosten woon-werkverkeer (10 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
In Waterland zijn belangrijke competenties: lef, verbinding, vertrouwen, nieuwsgierigheid. Voor deze functie komt daar analyseren, inlevingsvermogen, stressbestendigheid en samenwerken bij.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag tot en met vrijdag, tijdens inwerken op locatie. Na inwerken afhankelijk van corona-maatregelen, vooralsnog zoveel mogelijk thuiswerken.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 30 september 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk woensdag 29 september 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • Voor de uitvoering van de opdracht is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 38     Geld verdienen met een tip