• darkblurbg

Projectmanager Compliance regio Utrecht VACATURE

Wij zijn per direct op zoek naar een freelance / interim / zzp Projectmanager Compliance regio Utrecht voor 16 uur per week voor ongeveer 3 maanden of fulltime voor 1 tot 1,5 maand. Opleidingsniveau: HBO/WO. Start opdracht: z.s.m. in overleg. Reageren vóór 19 november 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam.

Werkzaamheden op locatie en in overleg deels vanuit huis.

Voor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een projectmanager compliance om extra capaciteit te creëren. Daarnaast heeft opdrachtgever expertise nodig voor een projectmatig vraagstuk dat nu leeft binnen de organisatie.

Opdrachtgever moet voldoen aan een aantal verplichtingen die voortvloeien uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT). Kort samengevat, wordt CDD toegepast op nieuwe klanten en wordt het gedrag van bestaande klanten gemonitord. Het beleid WWFT bij opdrachtgever is zo’n 2 jaar geleden ontwikkeld en geïmplementeerd in samenwerking met de DNB. Recentelijk is het interne beleidsstuk verbeterd, met nadruk op het versimpelen van werkprocessen voor het team compliance en de medewerkers.

De interim opdracht waarvoor wij een interimmer nodig hebben bestaat uit:

  • Het afronden van het vernieuwde beleid WWFT binnen de organisatie (van 95% naar 100%);
  • Het vernieuwde beleid vertalen naar werkprocessen en werkinstructies voor het team compliance. Het team compliance beheert alle klantdossiers en beoordeeld cases;
  • Het vernieuwde beleid vertalen naar werkprocessen en werkinstructies voor het team op vestigingen (d.w.z., het eerste contactpunt voor nieuwe klanten, vergelijkbaar met bankpersoneel op een vestiging);
  • Het ontwikkelen voor een trainingsmethodiek voor het team compliance en medewerkers op de vestigingen.

Aan het einde van de opdracht is het volgende gerealiseerd:

  • Duidelijk beleid WWFT voor opdrachtgever;
  • Duidelijke instructies team compliance;
  • Duidelijke instructies medewerkers vestigingen;
  • Duidelijke roadmap en inhoud voor trainingen team compliance en medewerkers vestigingen;

De ideale kandidaat weet compliance beleid goed te vertalen naar de business. Compliance affiniteit is belangrijk om nuance beleid goed te kunnen vertalen naar de praktijk, maar het gevoel om de organisatie op de juiste manier te kunnen onderwijzen is minstens even belangrijk.

Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht.

Meer informatie over deze uitdagende opdracht?

Stuur een email aan info@bureauadinterim.nl (o.v.v. vacaturenummer 1020)


Meer informatie over onze dienstverlening? Bekijk hier onze bedrijfsanimatie video