• darkblurbg

Senior adviseur Co-creatie VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Senior adviseur Co-creatie voor 24 uur per week voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 30 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Nieuwegein
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen. Nieuwegein ligt centraal gelegen en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12 en beschikt over efficiënt openbaar vervoer, waaronder een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht. Nieuwegein is een stad die nú leeft én denkt aan de toekomst.

De Utrechtse regio doet het goed en dat leidt op dit moment  aan een hausse aan ruimtelijke projecten en initiatieven in Nieuwegein. De gemeente heeft de ambities om onder andere de komende jaren circa 5000 woningen te willen realiseren met hoge ambities op het gebied van ruimtelijke kwaliteit en duurzaamheid.

Organisatie
De gemeentelijke organisatie is informeel en ambitieus. Met circa 550 medewerkers wordt gewerkt aan een toekomstbestendige en bedrijvige stad. Het prachtige, moderne en lichte Stadshuis staat in het levendige centrum van Nieuwegein met volop winkels in de buurt.

De lijnen in de organisatie zijn kort, er is een informele werksfeer en er is volop ruimte voor nieuwe ideeën en eigen initiatief. De bedoeling van de organisatie is om bij te dragen aan een bloeiende Nieuwegeinse samenleving

Bij de afdeling Ruimtelijk Domein werken ruim 70 professionals enthousiast aan het mooier, duurzamer en beter maken van onze stad. De uitdagingen zijn groot en divers. Er werken gemotiveerde collega’s van jong tot oud. De afdeling bestaat uit twee teams: Beleid en advisering en Projecten en accountmanagement. Jij komt te werken bij het laatstgenoemde team.

Opdracht
Als senior adviseur co-creatie werk je aan het project City, de ontwikkeling van de binnenstad van Nieuwegein. Deze gebiedsopgave is uitdagend en divers. De gemeente heeft in City de ambitie om onder andere de komende jaren circa 1.650 – 2.000 woningen te realiseren, met hoge ambities op het gebied van ruimtelijke kwaliteit, verblijfsklimaat en duurzaamheid. We bouwen aan een inclusieve binnenstad, waar we aan meerdere doelgroepen plaats bieden. City gaat de “duurzaamste binnenstad” van Nederland worden, dat is de ambitie. De transformatie van het stationsgebied (woningbouw en OV-knooppunt) is al volop in uitvoering. Meer weten over de gebiedsontwikkeling van City? Je leest het hier: www.nieuwegein.nl/city

Als senior adviseur co-creatie ben je verantwoordelijk voor de co-creatie in City en adviseer en ondersteun je de gebiedsmanager en projectleiders in City. Je maakt deel uit van het projectteam City.

In City worden plannen, waar mogelijk, in co-creatie met alle stakeholders uitgevoerd. De uitgangspunten daarvoor zijn opgenomen in het Procesdocument City dat in november 2018 in de raad is vastgesteld. De adviseur co-creatie is verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van de co-creatie.

Wat zoeken we
Wij zoeken een ervaren adviseur co-creatie die breed inzetbaar is in de verschillende fasen van gebiedsontwikkeling. Een teamplayer die buiten de gebaande paden durft te treden en met een originele en creatieve aanpak het co-creatieproces vorm geeft. Juist in het project City is het essentieel om draagvlak te creëren en actief alle stakeholders bij het project te betrekken. Jij bent in staat stakeholders te interesseren en actief te laten participeren. Je vormt onderdeel van het communicatieteam City waarin ook de communicatie-adviseur en de omgevingsmanager deelnemer zijn. Gezamenlijk met hen zorg je ervoor dat alle stakeholders zorgvuldig worden betrokken bij de ontwikkeling van City.

Als senior adviseur Co-creatie:

 • Ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van het co-creatieproces;
 • Adviseer je het Gemeentebestuur, de Gebiedsmanager City en Projectleiders;
 • Betrek je alle stakeholders bij de totstandkoming van plannen;
 • Ben je op de hoogte van trends in co-creatie en heb je een originele en creatieve aanpak;
 • Leidt je de co-creatiesessies en ben je op dat gebied het boegbeeld.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als adviseur co-creatie;

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op het gebied van ruimtelijke ordening op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Een afgeronde opleiding / cursus communicatie;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als ontwerper / adviseur co-creatie bij binnenstedelijke ontwikkelingen;
 • Aantoonbare werkervaring met het ontwerpen van ruimtelijke indelingen van binnensteden;
 • Maximaal uurtarief € 95,- exclusief btw en inclusief reiskosten woon- werkverkeer.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je bent proactief;
 • Je kan goed onderhandelen en beschikt over tactisch en strategisch inzicht;
 • Je bent stressbestendig en flexibel;
 • Je bent pragmatisch, resultaat- en oplossingsgericht;
 • Je bent snel en accuraat;
 • Je bent in staat samen te werken en draagvlak te creëren.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag t/m vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente worden nader bepaald. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen zo spoedig mogelijk bericht.

Overige informatie

 • De aanbestedende dienst kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.