• darkblurbg

Senior Adviseur Informatiemanagement VACATURE

Vacature aangemaakt: 06-10-2020

Wij zijn op zoek naar een Senior Adviseur Informatiemanagement voor 24 uur per week voor de duur van 8 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 13 oktober 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie 

De BEL Combinatie is een uitvoeringsorganisatie voor de zelfstandige gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Een organisatie die continu in beweging is en veel ruimte biedt voor persoonlijke ontwikkeling en eigen verantwoordelijkheid. Wij werken vanuit de kernwaarden professionaliteit, openheid, samenwerken en publiek ondernemerschap.

Opdracht 

Wij zijn de rol van adviseur informatiemanagement aan het herijken en de werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen het team opnieuw aan het beleggen. Daarom zijn wij tijdelijk op zoek naar een senior adviseur informatiemanagement, die samen met ons kan verder bouwen aan het informatiemanagement binnen onze organisatie.

De BEL Combinatie en haar deelnemende gemeenten (Blaricum, Eemnes en Laren) hebben verschillende speerpunten, zoals de verdere invulling van de digitale transitie, waarbij wordt toegewerkt naar 100 % digitale processen en (veilige) informatievoorziening en een data gedreven organisatie. Voor het realiseren van de doelstellingen uit de collegeprogramma’s en de BEL Combinatie zoeken wij een adviseur die de ambities vertaalt  naar een strategische en passende informatievoorziening.

Als senior adviseur Informatiemanagement ben je de expert als het gaat om de informatiestromen, informatiebehoefte en informatievoorziening van de organisatie. Je adviseert bestuur, directie en teams gevraagd en ongevraagd over de strategische informatieverzameling en verwerking, waaronder het informatiebeleid, de informatieveiligheid en informatiemanagement vraagstukken (richting en inrichting). Je rapporteert rechtstreeks aan de Teamleider Bedrijfsondersteuning en adviseert rechtstreeks de CIO. Door je inzicht in het functioneren van het openbaar bestuur en je actuele kennis van landelijke en technologische ontwikkelingen, sla je een brug tussen business en IT-doelstellingen.

Vanwege je sterke analytische vermogen levert dat ons een realistische kijk op de informatievoorziening op, stel je het beleid bij naar de nieuwste inzichten wanneer dat nodig is, werk je de strategie uit en stel je een jaarlijkse roadmap op aan de hand van informatieplannen.

Naast je kennis ben je vooral in staat om invulling te geven aan de feitelijke verandering, soms zelf met je voeten in de klei en/of in de rol van projectleider. Je hebt het vermogen om breed te kijken (en te doen) en beschikt over een flinke dosis creativiteit.

Vereisten

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar op het gebied van informatiemanagement bij een gemeentelijke instelling;
  • Een maximaal uurtarief van € 100,- exclusief btw en inclusief reis- en verblijfkosten.

Gunningscriteria

  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van informatica, bedrijfs- of bestuurskunde;
  • Mimimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met datamanagement en/of business intelligence;
  • Aantoonbare werkervaring op het gebeid van ICT-projecten;
  • Aantoonbare werkervaring met ICT(out)sourcing;
  • Aantoonbare werkervaring met IT architectuur en IT security in de afgelopen 5 jaar;
  • Aantoonbare actuele kennis van landelijke en technologische ontwikkelingen (minimaal 2 voorbeelden in aparte bijlage in het cv.)

Competenties

Je bent in staat om met jouw analytisch vermogen vraagstukken conceptueel te benaderen en in de bredere context van de organisatie te plaatsen. Je hebt een hands-on mentaliteit, weet helder prioriteiten te stellen en deze over te dragen. Je durft afwijkende standpunten in te nemen en bent gericht op innoveren, samenwerken en verbinden. Je hebt kennis van gemeentelijke processen in het algemeen en in staat om te begrijpen welke vereisten aan de informatievoorziening kunnen of zouden moeten worden gesteld vanuit de business. Je bent een visionair, netwerker en hebt een groot analytisch vermogen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen 

Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen 

De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning 

De gesprekken bij de BEL Combinatie zijn gepland op maandag 26 oktober 2020. De tweede ronde is gepland op dinsdag 27 oktober 2020 en op donderdag 29 oktober 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 23 oktober 2020 bericht.

Overige informatie

De BEL Combinatie vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).