• darkblurbg

Senior applicatiebeheerder GouwBelastingen VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Senior applicatiebeheerder GouwBelastingen voor 0 - 16 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 28 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Werken bij Gooise Meren is samen wonen, werken, ondernemen en plezier maken in een groen gebied met een rijke geschiedenis.

Gooise Meren is de jongste gemeente van het Gooi. Sinds 1 januari 2016 is de gemeente ontstaan uit een fusie van Bussum, Muiden, Muiderberg en Naarden. Het gebied barst van de historie en cultuur en staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en waterrijke omgeving aan het Naardermeer en IJmeer. De gemeente heeft ongeveer 57.000 inwoners en 380 medewerkers. Al deze mensen zijn verschillend. In interesses, overtuigingen, afkomst, leeftijd en passies. We vinden het belangrijk om dit terug te zien in onze organisatie; diversiteit zorgt voor rijkere inzichten en betere resultaten. Samen met inwoners, ondernemers en andere partijen werken we aan een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Samen zoeken we continu naar mogelijkheden om Gooise Meren te blijven verbeteren.

Aanleiding:
Het applicatiebeheer voor de kernapplicaties is gecentraliseerd belegd bij de afdeling Facilitair, Informatisering en Automatisering, team Gegevensbeheer. Doel van het gecentraliseerde beheer is de kwaliteit te verhogen en de continuïteit te vergroten. Wij zoeken tijdelijke ondersteuning inde vorm van (senior) beheer en projectleiding rondom GouwBelastingen, ter overbrugging van de invulling van de vacature.

Huidige situatie:
Het team gegevensbeheer bestaat uit 20 medewerkers, verdeeld in 4 clusters. De organisatie van de Gooise Meren kenmerkt zich door (interne) ontwikkelmogelijkheden voor medewerkers. De huidige (functioneel) gegevensbeheerder vertrekt binnenkort. De opdracht omvat de overdracht van de huidige (beheer)werkzaamheden en vervolgens het beheren van GouwBelastingen (o.a. het borgen en bewaken van koppelingen met gekoppelde applicaties, vertalen functionele wensen naar inrichting) en het leiden van projecten.

Gewenste situatie.
Je hebt ervaring met functioneel/technisch beheer van applicaties in een gemeentelijke omgeving. Als gegevensbeheerder zorg je met jouw overtuigingskracht dat het belang van datagedreven werken wordt gedeeld. Dankzij jouw goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden praat je in begrijpelijke bewoordingen op diverse niveaus binnen de organisaties over het vakgebied. Je hebt een helikopterview over de keten van basis- en kernregistraties en bent eerste aanspreekpunt binnen het team Gegevensbeheer voor de afdeling Financiën & Belastingen. Je draagt tevens zorg voor een succesvolle implementatie van Gouw7R2 en weet de eindgebruikers mee te nemen in de aankomende veranderingen.

Organisatie:
De uitvoering vindt plaats binnen team gegevensbeheer onder leiding van Erwin Waage. De opdrachtgever is de Afdelingsmanager Seretse Nijs (FI&A). Frequente afstemming met Erwin is noodzakelijk om de voortgang te bewaken.

Vereisten / knock-outcriteria

  • Beschikbaar uiterlijk per 1 januari voor minimaal 16 uren per week.

Gunningscriteria

  • Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 5 jaar als (functioneel/applicatie) beheerder GouwBelastingen;
  • Aantoonbare werkervaring  als (functioneel/applicatie) beheerder van het domein Belastingen binnen een gemeentelijke organisatie in de afgelopen 3 jaar;
  • Aantoonbare werkervaring als projectleider in de afgelopen 3 jaar;
  • Aantoonbaar werkervaring met Cognos11 en SQL;
  • Uurtarief gemaximeerd op € 90,00 inclusief reiskosten en exclusief BTW

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan de genoemde criteria voldoet.

Competenties

  • Proactief: neemt initiatief om problemen te adresseren en op te lossen, zet tijdig de juiste middelen in, beheerst de risico’s  en schaalt op tijd op indien het project niet meer conform de verwachtingen en planningen loopt.
  • Enthousiasmerend: weet de juiste mensen te motiveren om hun energie in te zetten en weet hun persoonlijke drives te verbinden met de projectdoelstellingen.
  • Kennis van de wet en regelgeving op de werkvelden Inkomen, Jeugd en WMO.
  • Communicatief: weet kennis en vaardigheden over te dragen.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: maandag tot en met vrijdag.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn (digitaal) gepland op maandag 4 januari 2021 van 10.00 uur tot 12.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd worden, ontvangen uiterlijk op donderdag 31 december 2020 bericht.

Overige informatie
De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.