• darkblurbg

Senior Communicatie Adviseur Beleidsteam Veiligheidsregio regio Noord-Holland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Senior Communicatie Adviseur Beleidsteam Veiligheidsregio regio Noord-Holland voor 0 - 4 uur per week (op afroep) voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 12 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 januari 2022. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 7 december 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Edam-Volendam: een wereldmerk
Met meer dan 36.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 8.000 hectare bestaat Edam-Volendam uit tien kernen en buurtschappen met een eigen verhaal, eigen tradities en een rijke cultuur. Vissers, boeren en stedelingen. Klederdracht, kaas, paling, veenweiden, polder, water, talloze monumenten, sport, toerisme en muziek. Nuchter, eigenwijs, sociaal, onafhankelijk, coöperatief, betrouwbaar, ambitieus, slagvaardig en werklustig. Een palet van verscheidenheid dat kleur geeft aan onze gemeente en het tevens aantrekkelijk maakt voor mensen van ver buiten de gemeentegrenzen om ons te bezoeken. Edam-Volendam is een wereldmerk.

Ondernemend en Betrokken
Samen met inwoners, bedrijven en instellingen bouwt het bestuur en de gemeentelijke organisatie aan een gemeenschap die bijdraagt aan het welzijn. De inwoners zijn makkelijk in contact, benaderbaar en hechten waarde aan gelijkwaardigheid. Mensen zijn zichzelf, voelen een onderlinge verbondenheid en houden van hard werken. Betrokkenheid en ondernemerschap zijn de belangrijkste ingrediënten voor onze ambities. Ze staan aan de basis van ons succes. Door onze saamhorigheid en onderlinge verbondenheid weten we wat er leeft en waar we elkaar kunnen helpen. Met onze ondernemende geest krijgen we dingen voor elkaar. We zetten onszelf in als mensen met ieder onze eigen kwaliteiten en bundelen zo onze krachten voor een betrokken en ondernemende gemeente. Onze missie luidt dan ook: ‘Ondernemend en Betrokken’.

De gemeente Edam-Volendam is een aantrekkelijke gemeente om in te leven, te wonen en te werken. Als gemeente kijken we van buiten naar binnen (samen met de inwoner), werken we volgens het principe Van Ik-naar-Wij, bouwen we op vertrouwen, zijn we resultaatgericht binnen een goede werksfeer en is er voor de medewerker ruimte voor ontwikkeling, opleiding en doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Opdracht
Tijdens deze opdracht neem je deel aan de zachte piketpoule van het beleidsteam GRIP 3 van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Samen met andere vertegenwoordigers vanuit Veiligheidsregio ben je tijdens deze opdracht periodiek beschikbaar voor communicatie wanneer er een GRIP 3 situatie voorkomt binnen de Veiligheidsregio. Daarnaast kan het voorkomen dat je ondersteuning biedt bij het Regionaal Beleidsteam Corona.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij een overheidsorgaan in de afgelopen 6 jaar.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Aantoonbare werkervaring binnen een Veiligheidsregio;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)

 • Minimaal 8 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als communicatieadviseur (45 punten).
 • Aantoonbare werkervaring binnen de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland (15 punten).
 • Aantoonbare werkervaring bij een Veiligheidsregio in de afgelopen 3 jaar (20 punten).
 • Een afgeronde cursus crisisbeheersing/-communicatie (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Communicatieve vaardigheden;
 • Adequaat kunnen optreden in crisissituaties;
 • Teamspeler.

Benodigd aantal professionals
2.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op vrijdag 10 december 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 9 december 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.
 • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 48     Geld verdienen met een tip