• darkblurbg

Senior Communicatieadviseur Reorganisatie VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Senior Communicatieadviseur Reorganisatie voor 24 uur per week voor de duur van 5 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.sm. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 14 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie 
In 2013 zijn de ambtelijke organisaties van Voorschoten en Wassenaar gefuseerd tot de Werkorganisatie Duivenvoorde (WODV). De afgelopen jaren heeft de WODV zich ontwikkeld tot een sterke organisatie waarbij, naast een efficiënte en goede bedrijfsvoering, is ingezet op beleidsharmonisatie. Na zeven jaar samenwerken, zien beide gemeenten dat inzetten op beleidsharmonisatie eigenlijk geen meerwaarde meer heeft. Dit komt door de verschillende opgaven van de twee gemeenten, in combinatie met de verschillende regionale oriëntaties en de andere samenwerkingsverbanden waarin zij zich bevinden. Medio 2020 hebben de gemeenten Wassenaar en Voorschoten daarom besloten om alle taken binnen een eigen gemeentelijke organisatie te gaan organiseren. Hiervoor is het reorganisatieproces inmiddels gestart. Uiteindelijk zal de WODV worden opgeheven.

Afdeling
Als communicatieadviseur kom je te werken binnen het team Communicatie. Dagelijks werk je samen met de projectgroepleden die zich bezighouden met de reorganisatie. Een enthousiaste projectgroep waarin de twee gemeentesecretarissen, de directeur van de WODV, de projectleider, de OR en collega’s vanuit de vakafdelingen samenwerken. Vanuit Communicatie ben jij de adviseur en het aanspreekpunt. Deze projectgroep adviseert de beide colleges en bereidt stukken voor.

Opdracht
Om deze reorganisatie in goede banen te leiden is heldere, laagdrempelige en open communicatie het uitgangspunt. Als communicatieadviseur ga je vanuit de projectgroep aan de slag met zowel de interne communicatie (informeren en betrekken medewerkers), de externe communicatie (beeldvorming naar buiten) als de communicatie rondom het bestuurlijk besluitvormingsproces (informeren en betrekken van colleges en gemeenteraden).

We zoeken een doortastende senior communicatieadviseur met ruime ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. Een creatieve adviseur die de adviserende rol binnen het reorganisatietraject combineert met uitvoerende taken. Vlot en toegankelijk (B1 niveau) schrijven kun je goed. Je werkt zelfstandig, snel en bent breed inzetbaar. Het aantal te werken uren kan per week verschillen, afhankelijk van de fase waarin de reorganisatie zich bevindt.

Je bent een overtuigende gesprekspartner voor bestuurders, managers en de projectleider. Een resultaatgerichte persoonlijkheid die vanuit vakinhoud kan adviseren en snel kan schakelen. Je stelt kritische vragen en weet makkelijk een vertaling te maken naar praktijk en uitvoering. Je kunt mensen enthousiast maken en overtuigen van je adviezen. Voor deze opdracht is het belangrijk dat je naast het advieswerk ook graag het uitvoerende werk oppakt. Een hands-on communicatieadviseur dus!

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met advisering en uitvoering als communicatieadviseur binnen een gemeente in de afgelopen 7 jaar.
 • Aantoonbare werkervaring met het schrijven van communicatieplannen.
 • Aantoonbare werkervaring met projectcommunicatie en het ontwikkelen van communicatiemiddelen en artikelen.
 • Per direct beschikbaar. Uiterlijk 1 december 2020.
 • Een afgeronde opleiding communicatie op minimaal hbo bachelor niveau.
 • Maximum uurtarief € 75 excl. BTW, inclusief reiskosten.

Competenties

 • Stevige, stressbestendige persoonlijkheid;
 • Inlevingsvermogen, omgevingsbewustzijn en politieke sensitiviteit;
 • Uitstekende adviesvaardigheid en vlotte pen;
 • Een flexibele hands-on mentaliteit;
 • Teamplayer en netwerker.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

Planning
De gesprekken bij Werkorganisatie Duivenvoorde worden in overleg met de kandidaat gepland op woensdag 18 en donderdag 19 november 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk dinsdag 17 november 2020.

Overige informatie
Werkorganisatie Duivenvoorde zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.