• darkblurbg

Senior Consulent Burgerzaken VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Senior Consulent Burgerzaken voor 32 - 36 uur per week voor 3 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 3 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: MBO+. Start opdracht: 1 april 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 22 februari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Nieuwegein is een jonge, levendige stad met historische accenten. Een complete stad met veel ruimte en groen, uitstekende voorzieningen en moderne woningen voor ruim 63.000 inwoners. Er is volop werkgelegenheid: zo'n 40.000 mensen hebben hier hun werkplek. Nieuwegein ligt centraal en heeft eigen aansluitingen op de doorgaande autowegen A27, A2 en A12. Het openbaar vervoer is zeer efficiënt met onder meer een sneltramverbinding met de buurgemeenten IJsselstein en Utrecht.

In het nieuwe en moderne Stadshuis in het centrum van Nieuwegein werken zo'n 550 medewerkers (ca. 500 fte) volgens het flexwerkconcept. Groot genoeg voor uiteenlopende dynamische projecten, klein genoeg om oog te hebben voor de menselijke maat. Het is een ambitieuze en informele organisatie die continu in ontwikkeling is.

Opdracht
Bij het team Burgerzaken is tijdelijk ruimte voor een senior consulent burgerzaken. Als seniorconsulent behandel je zelfstandig de meer complexe vragen op het gebied van de Burgerlijke Stand, de wet Basisregistratie Personen (BRP) en het Internationaal Privaatrecht (IPR). Daarnaast adviseer je de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in naturalisatieverzoeken, bevestig je optieverklaringen en houd je je bezig met nationaliteitsvraagstukken. Je bewaakt de kwaliteit van de BRP en verwerkt daarin complexe mutaties en correcties. Je bent vraagbaak voor  je collega’s, geeft instructies en coacht en begeleidt ze.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Afgeronde opleiding op minimaal MBO-niveau;
 • Afgeronde opleiding BABZ of MLO differentiatie Burgerzaken;
 • Aantoonbare kennis van Burgerzaken op de gebieden Burgerlijke stand, naturalisaties en opties en BRP, blijkend uit relevante werkervaring;

Gunningscriteria (weging)

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Senior Consulent Burgerzaken (50 punten);
 • Aantoonbare ervaring met de applicatie Key2Burgerzaken (20 punten);
 • Afgeronde opleiding BRP-specialist (15 punten);
 • Afgeronde opleiding Brondocumenten (15 punten).

Competenties

 • Daadkrachtig, collegiaal en goed samenwerken;
 • Dienstverlenende, klantgerichte instelling, empathisch vermogen;
 • Accuratesse, planmatig en voortdurend streven naar verbeteringen in klantgerichtheid en efficiëntie;
 • Goede mondelinge als schriftelijk goed communicatievaardigheden.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr (flexibel naar gelang wens opdrachtgever).

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 2 maart 2021 van 12.00 uur tot 17.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 1 maart 2021 bericht.

Overige informatie

 • De aanbestedende dienst kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.