• darkblurbg

Senior functioneel beheerder Sociaal domein VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Senior functioneel beheerder Sociaal domein voor 16 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 3 maal 6 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 februari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 12 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Waterland is een (relatief) kleine gemeente. Typerend voor onze organisatie is het ‘ons kent ons’ gevoel en de korte, informele lijnen. Het enige constante is verandering en dat is voor de gemeente Waterland niet anders.
Wij werken in zelforganiserende teams om de inwoner sneller, efficiënter en eenduidiger van dienst te kunnen zijn. Op deze wijze kunnen wij maatwerk én de excellente dienstverlening leveren die de inwoner van ons mag verwachten!

Afdeling
Vanuit het domein Bedrijfsvoering ondersteunt het Team Informatievoorziening de gebruikersorganisatie. Het Sociaal domein wordt voor haar applicaties ondersteund door een (junior) functioneel beheerder en – vanuit deze opdracht -  een senior functioneel beheerder.Het Sociaal Domein binnen Gemeente Waterland kent 3 clusters: Participatie (ofwel Werk&Inkomen), WMO en Jeugd. Het cluster Participatie werkt al jaren met de Centric-applicatie Suite4SociaalDomein (S4SD). In oktober 2020 is de S4SD gemigreerd naar een nieuwe omgeving bij Centric. De clusters WMO en Jeugd zijn toen overgegaan naar S4SD. In deze nieuwe omgeving staat nu ook de Suite4SocialeRegie (S4SR) klaar om de dienstverlening naar onze burgers nog beter te faciliteren.

Opdracht
Op dit moment wordt – naast het werk van de huidige (junior) functioneel beheerder –ondersteuning en regie gevraagd richting de gebruikersorganisatie voor de volgende werkzaamheden:

 • Werkprocessen: Teams ondersteunen de werkprocessen in beeld te brengen en te vertalen naar inrichting in het systeem.
 • Applicatie-inrichting: Functionaliteiten verder inrichten.
 • Koppeling met de e-Suite: De werkprocessen en de koppeling met het zaaksysteem e-Suite doortesten en optimaliseren zodat archiveren en vernietigen goed verloopt.
 • Berichtenverkeer: Optimaliseren van de inrichting zodat berichtenverkeer met steeds minder uitval en steeds meer automatisch kan gaan verlopen.
 • Briefsjablonen: Toevoegen van nog ontbrekende en nieuwe briefsjablonen met de sjabloongenerator MDU.
 • Beheer PDC: Beheer op de Producten en dienstcatalogus (PDC) van S4SD.
 • Werkbeschrijvingen: Aanleveren van input voor en feedback op de werkinstructies en onderlinge werkafspraken van de teams, die zij zelf in beheer hebben.
 • Algemene gebruikersvragen en -ondersteuning: Deelnemen aan gebruikersoverleggen, ondersteunen van gebruikers, afhandelen van serviceverzoeken en verder vormgeven van de self servicedesk met daarop veelgestelde vragen, kennisitems, handleidingen en standaardoplossingen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het servicemanagementsysteem TopDesk.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Beschikbaar per 1 februari 2021;

Gunningscriteria

 • Minimaal 3 jaar ervaring als functioneel beheerder binnen de Suite4Sociaal Domein (Centric) binnen de afgelopen 5 jaar;
 • Aantoonbare werkervaring met coördineren van gebruikersmeldingen en informatie voorzingen in het sociaal domein;
 • Aantoonbare werkervaring als functioneel beheerder binnen een gemeente.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties
Waterland kent de volgende competenties: lef, verbinding, vertrouwen, nieuwsgierigheid.
Daarnaast gelden voor deze functie de volgende competenties: klantgericht, communicatief.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht betreft 2 dagen in de week. Deze 2 dagen worden – samen met de (junior) functioneel beheerder - flexibel ingevuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr  waarbij gestreefd wordt naar een goede dekking qua servicing maar ook naar een goede overlap voor onderlinge afstemming.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 14 januari van 09.00 uur tot 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen (uiterlijk) op bericht.

Overige informatie

 • Voor de uitvoering van de opdracht is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht.