• darkblurbg

Senior Medewerker ICT Servicedesk 21.005 VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Senior Medewerker ICT Servicedesk 21.005 voor 32 - 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: MBO+. Start opdracht: 15 februari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 28 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers.

Context
De afgelopen jaren is er flink gebouwd aan het IT landschap binnen HDSR na aanleiding van interne en externe ontwikkelingen (zoals implementatie van Office 365, MS Teams en de virtuele werkomgeving). De Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor IT-gerelateerde vragen en problemen en we zien de Service Desk daarmee als een belangrijk visitekaartje van I&A.

Op dit moment is er bij HDSR een grote behoefte efficiency te zoeken in de procedures en processen en de samenhang van de impact van de activiteiten van de Service Desk op de verschillende afdelingen. Ook de klanttevredenheid over de adequaatheid en snelheid van afhandeling van verzoeken en aanvragen verdient aandacht. Aanvragen en verzoeken die niet door de Service Desk kunnen worden afgehandeld en meer uitzoekwerk of specialistische expertise vereisen, komen momenteel terecht bij het i-loket (Change Advisory Board). 

Opdracht
Deze opdracht bestaat nadrukkelijk uit twee onderdelen. Naast de reguliere werkzaamheden op de Service Desk - die je op senior-niveau uitvoert - ben je ook een hands-on voortrekker in de verbetering van de werkprocessen en de registraties van de Service Desk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meedenken en meedoen in het maken van werkafspraken, beschrijven en borgen van werkprocessen, stroomlijnen en verbeteren van onze Topdesk-processen en -registraties, opstellen van handleidingen en structuur brengen in het voorraadbeheer.

Als Senior Medewerker Servicedesk geef je ondersteuning aan gebruikers bij vragen, los je storingen op en handel je meldingen af. Vanuit jouw rol ben je het eerste aanspreekpunt voor vragen, meld  je storingen/problemen met applicaties / technische infrastructuur door naar specialisten (de 2e-lijn).

Samen met jouw collega’s van de Service Desk vorm je ‘het gezicht’ van de afdeling I&A. Je gaat daarom sensitief en dienstverlenend te werk. Daarnaast ga je het gesprek aan met gebruikers over reeds beschikbare informatie en gemaakte afspraken zoals te volgen procedures. Samen met je collega’s zorg je voor adequate en zorgvuldige vastlegging in Topdesk.

Andere werkzaamheden zijn: het uitreiken van devices aan medewerkers, het verzorgen van werkplekbeheer

Afdeling I&A
Deze opdracht hoort bij het team Informatiemanagement en Automatisering (I&A). Het team bestaat uit 30 medewerkers met twee leidinggevenden. Het Service Desk team bestaat uit zes medewerkers en valt weer onder het A-team, waar ook de systeembeheerders onderdeel van uit maken. De Service Desk is het eerste aanspreekpunt voor eindgebruikers met een probleem of een vraag m.b.t. de ICT-dienstverlening. In deze periode van Corona wordt er veel overlegd via MS Teams.

Minimumeisen / knock-outcriteria

 • Minimaal een afgeronde ICT opleiding op MBO-4 niveau;
 • Beschikbaar vanaf uiterlijk 15 februari voor minimaal 6 maanden en minimaal 32 uur per week;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als medewerker ICT (helpdesk);
 • Maximaal uurtarief van € 60,00 exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk;

Gunningscriteria

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar met het inrichten en verbeteren van processen in Topdesk;
 • In het bezit van een certificaat ITIL Foundation - minimaal V3;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in de afgelopen 7 jaar bij een (lokale) overheid;
 • Maximaal uurtarief van € 60,00 exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werk;
 • Aantoonbare kennis én werkervaring met Mobile Device Management (Intune/End Point Manager) (vermeld dit duidelijk in het cv);
 • Aantoonbare kennis én werkervaring met Virtual Desktop Infrastructure (VDI) (vermeld dit duidelijk in het cv);
 • Aantoonbare kennis van Windows Active Directory (vermeld dit duidelijk in het cv);
 • Aantoonbare kennis en werkervaring met MS Office 365 en MS Teams. (Vermeld dit duidelijk in het cv);

Competenties
Wij zoeken iemand die denkt vanuit een klantbeleving, sensitief en initiatiefrijk is en tijdig communiceert in geval van escalaties. Je kunt goed overzicht bewaren en werkt nauwkeurig. Je kunt uitermate goed zelfstandig werken en bent in staat de structuur en procedures binnen de organisatie snel te doorgronden. Daarnaast heb je goede sociale vaardigheden. Daarnaast zijn de volgende competenties ook belangrijk:

 • Schriftelijk en mondeling communicatief sterk;
 • Flexibel (incidenteel werkzaamheden verrichten buiten kantoortijden) en stressbestendig;
 • Samenwerken;
 • Klantgericht;
 • Teamwerker én zelfstarter;
 • Analytisch vermogen, scherp, kritisch, oog voor detail;
 • Resultaatgericht;
 • Actieve werkhouding, nieuwsgierig, pakt aan, can-do en hands-on mentaliteit;
 • Organisatiesensitiviteit, heeft oog voor informele en formele invloeden.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De eerste gesprekken bij de HDSR zijn gepland op maandag 1 februari 2021 en de tweede gesprekken zullen op donderdag 4 februari 2021 plaatsvinden. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 29 januari 2021 bericht.

Overige informatie
VOG en geheimhoudingsverklaring zijn relevant.