• darkblurbg

Taalcoach regio Utrecht VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Taalcoach regio Utrecht voor 16 uur per week voor 5 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 4 oktober 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 28 september 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De Regionale Sociale Dienst Kromme Rijn Heuvelrug biedt een vangnet voor de inwoners van de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist die tijdelijk niet of onvoldoende in hun inkomen kunnen voorzien. Wij begeleiden hen zo snel mogelijk naar betaald werk of een andere dagbesteding. Een uitdagende taak. Het succes van onze organisatie hangt af van de resultaten die wij behalen in de uitstroom van cliënten, het beperken van de instroom en de kwaliteit waarmee wij bestaande cliënten begeleiding bieden.

Onze medewerkers maken het verschil. Voor onze cliënten en voor onze organisatie!  De inzet van elke medewerker is van belang. In een uitdagende omgeving zijn zij de  professionals, die samenwerken, elkaar steunen en van elkaar leren. Samen bouwen we zo aan een organisatie waar we trots op kunnen zijn!

Opdracht
We zijn op zoek naar een Taalcoach die wordt ingezet op 2 onderdelen:

Het eerste deel van de opdracht is het begeleiden van cliënten van Team Nieuwe Inwoners die een leerwerktraject volgen. Deze voornamelijk Arabisch sprekende clienten hebben tijdens de theorie- en praktijklessen van dit traject ondersteuning nodig van een taalcoach om mede door vertaling de lesstof beter te kunnen begrijpen.  Daarnaast zal in de praktijklessen het geleerde in de praktijk worden gebracht, waarbij de taalcoach eveneens de ondersteunende rol heeft. De taalcoach toetst of de lesstof goed is opgepakt. Met inzet van de taalcoach moet enerzijds de vaktaalvaardigheid worden vergroot en tevens de algemene taalvaardigheid aantoonbaar verbeterd worden.

Het tweede deel van de opdracht is op individuele basis ondersteunen bij het opstellen van CV en schrijven van sollicitatiebrieven zodat cliënten van TNI zo goed mogelijk voorbereid aan een sollicitatieprocedure kunnen deelnemen.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Arabisch en Nederlands sprekend;
 • Goede Nederlandse schriftelijke vaardigheden;
 • Een afgeronde opleiding/ training op minimaal hbo niveau;
 • Aantoonbare werkervaring in het werken met groepen;
 • Uurtarief maximaal € 52,- exclusief btw, inclusief reiskosten;

Gunningscriteria

 • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als taalcoach of in het begeleiden van statushouders; (50 punten)
 • Aantoonbare werkervaring met de doelgroep Nieuwe Inwoners vanuit de Participatiewet; (25 punten)
 • Aantoonbare werkervaring in het ondersteunen van mensen op het gebied van sollicitatievaardigheden, bijvoorbeeld het maken van cv’s en schrijven van sollicitatiebrieven; (15 punten)
 • Aantoonbare werkervaring in het ondersteunen/ begeleiden van mensen in het werken in de groenvoorziening/ hovenier. (10 punten)

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Coachen
 • Energiek
 • In staat om te motiveren
 • Sociaal
 • Creatief

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op donderdag 30 september 2021 9.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk woensdag 29 september september 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie

 • De gemeente kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.

Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 38     Geld verdienen met een tip