• darkblurbg

Talentencoach loopbaanadviestrajecten VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Talentencoach loopbaanadviestrajecten voor 0 - 10 uur per week voor de duur van 9 maanden. Er is een optie op verlenging van 3 maal 9 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 15 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 18 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Gemeente Westland is een uitdagende en eigentijdse werkgever, die continu in ontwikkeling is. We zijn een actieve werkorganisatie met een prettige, informele werksfeer en volop ontwikkelingsmogelijkheden. We sturen op resultaten en het tonen van eigen initiatief wordt gewaardeerd. Gemeente Westland is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit concern control en eenheid bureau gemeentesecretaris. De Gemeente Westland hecht veel belang aan de (persoonlijke) ontwikkeling van haar medewerkers maar ook zorgdragen van een optimale balans tussen werk en privé.  Medewerkers worden zoveel mogelijk gefaciliteerd om hier mee bezig te zijn.

Eén van die faciliteiten is de TalentenCoach. De TalentenCoach bestaat sinds 2012 en is samen met de Westlandse School  (een intern opleidingsinstituut) het centrum voor mobiliteit en ontwikkeling binnen de gemeente Westland. Dit centrum is gepositioneerd binnen het taakveld HRM, cluster Bedrijfsvoering.

Naast twee vaste medewerkers die onder andere werkzaamheden voor het centrum voor mobiliteit en ontwikkeling, maakt de gemeente Westland hierbij gebruik van externe coaches die de daadwerkelijke begeleiding van medewerkers op zich nemen.

Opdracht
Vanaf 15 januari 2021 is de gemeente opzoek naar twee nieuwe Talentcoaches met een gedeeltelijke overlap in de profielen en werkzaamheden maar die zeker ook hun eigen specialisaties hebben. Voor het profiel van de andere coach verwijzen we u graag naar de andere vacature.

Je geeft als Talentcoach inzicht aan medewerker als het gaat om de belangrijkste drijfveren en talenten. Daarnaast zet je medewerkers die door omstandigheden ‘vast’ zijn komen te zitten, In beweging en geeft je medewerker richting en ondersteuning om (nog) meer uit het werk te halen.

Naast de reguliere coaching zal de Talentencoach zich ook bezig houden met (specifieke) loopbaanadviestrajecten. Aanvullend draag de Talentencoach zorg voor het begeleiden van medewerkers in het kader van de (verplichte) VWNW-trajecten en eventueel counselingstrajecten in het kader van (competentie) ontwikkeling.

Voor medewerkers zijn deze vormen van begeleiding in bijna alle gevallen op vrijwillige basis.

Tot slot wordt ook van je verwacht dat je:

 • Proactief meedenkt met de organisatie op het gebied van mobiliteit en ontwikkeling. Dit doe je door input te leveren voor het beleid binnen de gemeente Westland en te ondersteunen met bijvoorbeeld workshops;
 • Betrokken bent bij de organisatie;
 • Workshops geeft op eerder genoemde aandachtsgebieden.

Belangrijk wordt gevonden dat de coach tot op zekere hoogte onderdeel uitmaakt van de organisatie door een goede verbinding te maken tussen de kandidaat en de leidinggevende maar bijvoorbeeld ook het taakveld HRM. Aan de andere kant dient de coach voldoende afstand te houden om als onafhankelijk coach te opereren in de organisatie.

Het aantal uur per week is afhankelijk van de vraag en behoefte van de organisatie. Dit kan bij wijze van spreken de ene week 0 uur zijn en de andere week 15 uur. Dit vraagt om een flexibele inzet van de coach. In principe vinden de intake- en begeleidingsgesprekken plaats bij/in de Talentencoach in het gemeentekantoor Naaldwijk. Eventueel heeft de aanbieder een eigen ruimte beschikbaar binnen een straal van 20 kilometer van het gemeentekantoor Naaldwijk.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 67,50 inclusief reiskosten, exclusief BTW.
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.
 • Een afgeronde opleiding/cursus op het gebied van loopbaan coaching.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als coach of counselor op het gebied van ontwikkeling en talentmanagement.
 • Registatie CMI of NOLOC, STIR of NOBCO-gecertificeerd.

Gunningscriteria

 • Is op afroep binnen 2 weken beschikbaar voor gesprekken binnen de gehele contractperiode (incl. eventuele verlengingen).
 • Minimaal 2 jaar ervaring binnen gemeenten en/of overheid in de afgelopen 4 jaar.
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als coach of counselor op het gebied van ontwikkeling en talentmanagement in de afgelopen 6 jaar.
 • Beschikt over een eigen netwerk binnen de regio Haaglanden.
 • Aantoonbare werkervaring met het afnemen en terugkoppeling van testen.
 • Aantoonbare werkervaring met digitaal coachen.
 • Aantoonbare werkervaring met training van groepen.

Competenties

 • Je hebt uitstekende sociale vaardigheden; je bent een luisterend oor voor mensen om je heen, maar kan ook confronteren en aansturen op zelfregie.
 • Je kunt een doelmatige administratie voeren.
 • Je beschikt over een eigen netwerk.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken met de gemeente zijn gepland op dinsdag 22 december 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 21 december 2020 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.