• darkblurbg

Teamleider Automatisering VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Teamleider Automatisering voor 32 - 36 uur per week voor de duur van 12 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 4 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 4 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zorgt voor veilige dijken, schoon water en droge voeten in het zuidelijk deel van de provincie Utrecht en een klein deel van Zuid-Holland. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is één van de 21 waterschappen in Nederland. Het waterschap is, net als een gemeente, een lokale overheid. Het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) bestaat uit een algemeen bestuur, een college van Dijkgraaf en Hoogheemraden en meer dan 500 medewerkers.

Context:
De afdeling I&A bestaat uit Team I (informatisering) en Team A (automatisering). Doordat de huidige Teamleider A een andere functie gaat bekleden binnen HDSR is per direct behoefte aan een Teamleider Automatisering ai. De afdeling I&A is onder de noemer van “I&A next level” volop in ontwikkeling. Doelstelling is enerzijds de basis op orde te krijgen en daarmee in control te komen anderzijds om in samenspraak met de organisatie richting en inhoud te geven aan de digitale transformatie.

Opdracht 
Als Teamleider ben je lid van het managementteam van I&A, draag je de verantwoordelijkheid voor en heb je de dagelijkse leiding over de afdeling Automatisering (hier vallen o.a. de Service Desk en Systeembeheer onder). Je bent verantwoordelijk voor HRM activiteiten zoals sollicitatie-, voortgangs- en functioneringsgesprekken. Als Teamleider voer je het goede gesprek, waarbij je onder andere de ontwikkeling bij jouw medewerkers stimuleert (ontwikkelpaden maakt).

In deze opdracht zorg je voor en draagt bij aan het ontwikkelen van de visie over en beleid voor automatiseringsvraagstukken. Je ontwerpt en bouwt aan het toekomstbestendig maken van de automatiseringsfunctie binnen HDSR. Belangrijke onderwerpen die op de agenda staan zijn het ontwikkelen van de Cloudstrategie en als onderdeel daarvan een toekomstvisie op het eigen rekencentrum. Ook het vormgeven van een strategie op de integratie van de kantoorautomatisering (KA) met de procesautomatisering (PA) is een actuele opgave. Daarnaast is er behoefte aan assetmanagement op de IT hardware.

De ontwikkeling van het team in termen van het meer werken volgens de principes van zelforganisatie en de ontwikkeling van individuele medewerkers is nadrukkelijk onderdeel van de opdracht.

Je werkt nauw samen met de Teamleider Informatiemanagement, de Programmacoördinator en de collega’s van het bedrijfsbureau van de afdeling. Je bent de sparringpartner over diverse waterschap domeinen en disciplines. Ook  neem je deel aan de besluitvorming inzake inhoud en benodigde investeringen. Je legt verantwoording af aan het duo managers dat leiding geeft aan de afdeling I&A (de manager Bedrijfsvoering en de manager Zuiver).

Daarnaast draag je zorg voor de beschikbaarheid van de automatiseringssystemen, volg je de ontwikkelingen in de markt en onderhouden van contacten in een extern netwerk van o.a. partners en leveranciers en draag je zorg voor een optimale afstemming en samenwerking tussen de afdeling Automatisering en andere afdelingen binnen HDSR.

Afdeling informatie:
Deze opdracht hoort bij het team Informatiemanagement en Automatisering (I&A). Het team bestaat uit 30 medewerkers met twee leidinggevenden. Het Automatiseringsteam bestaat uit 12 medewerkers verdeeld over Systeembeheer, Projecten en de Service Desk.  In deze periode wordt er veel overlegd via MS Teams.

Minimumeisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Minimaal 6 jaar aantoonbare leidinggevende werkervaring in de afgelopen 10 jaar binnen een IT afdeling (als Teamleider of Manager Automatisering);
 • Aantoonbare kennis van ITIL projecten en kennis van Cloud en Azure;
 • Beschikbaar uiterlijk per 1 december 2020 voor minimaal 32 uur per week.

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van bedrijfskundige informatica of technische informatica;
 • Aantoonbare kennis van methoden en standaards op het gebied van procesautomatisering, kantoorautomatisering en systeemarchitectuur;
 • Aantoonbare werkervaring in een leidinggevende functie binnen de overheid, zoals; waterschappen, gemeenten of RWS;
 • Uurtarief € 100,00 exclusief btw en inclusief reiskosten (woon-werkverkeer);

Competenties
Wij zoeken iemand die standvastig is, beslissingen durft te nemen, daadkrachtig kan acteren, coördineren en communiceren in geval van escalaties. Je kunt goed overzicht bewaren en werkt nauwkeurig. Je kunt uitermate goed zelfstandig werken en bent in staat de structuur en procedures binnen de organisatie snel te doorgronden. Daarnaast heb je goede sociale vaardigheden en schakelt gemakkelijk tussen verschillende leiderschapsstijlen. Daarnaast zijn de volgende competenties ook belangrijk:

 • Schriftelijk en mondeling communicatief sterk
 • flexibel en stressbestendig
 • Samenwerken
 • Analytisch vermogen, scherp, kritisch, oog voor detail
 • Resultaatgericht
 • Actieve werkhouding, nieuwsgierig, pakt aan, can-do en hands-on mentaliteit
 • Schriftelijk en mondeling communicatief sterk
 • Organisatiesensitiviteit, heeft oog voor informele en formele invloeden

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de HDSR zijn gepland op woensdag 11 november 2020 tussen 13.00– 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 10 november 2020 bericht.

Overige informatie
VOG en geheimhoudingsverklaring zijn relevant.