• darkblurbg

Teamleider Burgerzaken en Service en Info VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Teamleider Burgerzaken en Service en Info voor 24 uur per week voor de duur van 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Gelderland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 10 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente: samen zijn we Nijkerk, een dynamische gemeente met 43.000 inwoners. Als gemeentelijke organisatie faciliteren we initiatieven van de samenleving en zoeken de samenwerking. Onze organisatie bestaat uit slagvaardige teams die plaats en tijd onafhankelijk werken. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

Ben jij die gedreven, proactieve, resultaatgerichte en inspirerende teamleider met lef die met zijn of haar ervaring een belangrijke bijdrage kan leveren aan Burgerzaken en Service en Informatie? Waarbij de volgende belangrijke mijlpalen een rol spelen: het vernieuwde dienstverleningsconcept, de doorontwikkeling van de organisatie van zelfsturing naar meer sturing en de verhuizing van het gemeentehuis. Deze mijlpalen spreken de verwachting uit dat je als teamleider een duidelijke rol pakt met betrekking tot personele, financiële en strategische vraagstukken. Kortom: er is werk aan en in de winkel. Zowel voor het team als in relatie met de gehele organisatie.

De teams
Het team Burgerzaken faciliteert onze burgers en verzorgt zowel de front- als de backoffice op het gebied van Burgerzaken. Ze verwerken informatieverzoeken, aanvragen voor documenten en zorgen voor verwerking van gegevens en mutaties in de BRP. Er wordt nauw samengewerkt met o.a. de collega’s van de teams Kwaliteit Dienstverlening en Service en Informatie. Op dit moment bestaat dit team uit 6 frontoffice medewerkers burgerzaken en 3 medewerkers backoffice.

Het team Service en Informatie beantwoordt vragen van onze burgers over producten en diensten van de gemeente en daarbuiten in de breedste zin van het woord. Dit kan gaan over afval, parkeren, zorg, huwelijk etc. De vragen komen binnen via verschillende kanalen zoals telefoon, balie, mail, of twitter. Wanneer een vraag niet kan worden beantwoord verbinden ze door naar de desbetreffende medewerker of een team. Naast de telefoon bemannen ze ook de ontvangstbalie en verzorgen een aantal administratieve en ondersteunende taken. Er wordt nauw samengewerkt met o.a. de teams Burgerzaken, Vakspecialisten en Veiligheid. Het team bestaat uit 9 medewerkers.

De opdracht

Je bent aanspreekpunt/adviseur voor de directie, het college, collega’s en voor het team. De teamleider is verantwoordelijk voor de personele en de financiële zaken. Een deel van de functie van teamleider is het op orde brengen van de basis (personele en financiële). Daarnaast speel je een belangrijke rol in de uitwerking en implementatie van de organisatorische ontwikkeling, het dienstverleningsconcept in het nieuwe gemeentehuis en de samenwerking met andere gemeenten.

Wat ga je doen?

  • Je geeft leiding aan de teams Burgerzaken en Service en Informatie. Het zwaartepunt ligt bij Burgerzaken, want bij Service & Info vindt de coördinatie van de dagelijkse werkzaamheden door één van de medewerkers plaats. Je inspireert, weet wat de medewerkers en het team beweegt en helpt ze de juiste koers te bepalen en vast te houden. Bij de manier van werken spiegel je het team op de kernwaarden: vertrouwen, verantwoordelijkheid en eigen kracht en op de kaders van de manier van werken. Hierdoor zijn medewerkers in staat om zelf de aanpak van vraagstukken te organiseren.
  • Je helpt bij de ontwikkeling van medewerkers in hun kennis, competenties en vaardigheden, je spreekt medewerkers aan op houding en gedrag. Je luistert, observeert, werkt mee indien nodig en doet als het nodig is de juiste interventie met de juiste besluiten op het juiste moment. Hierdoor worden medewerkers uitgedaagd om zich te ontwikkelen.
  • Je gaat bouwen aan het team, waarbij je organisatorische belangen afweegt tussen het team- en medewerkersbelang. Je stuurt bij, je stimuleert en brengt balans aan in de samenstelling van het team. Je stimuleert ook de teamgeest, samenwerking en samenhang. Ook denk je mee met de organisatie over het optimaliseren van de processen teneinde de productiviteit en kwaliteit te verbeteren. Je draagt zorg voor meer zicht op resultaten van het team en vertaalt dit naar bestuurlijke en management rapportages

Vereisten

  • Uurtarief maximaal € 75,- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon- werk;
  • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria

  • Afgeronde werkgebied opleiding BABZ of vergelijkbaar en BRP specialist;
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare  werkervaring in de afgelopen 10 jaar als leidinggevende binnen Burgerzaken bij een gemeente;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als specialist BRP;
  • Aantoonbare werkervaring met het ontwikkelen van teams (noem hiervan een concreet voorbeeld in het cv).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

Je verbindt vanuit integraal leiderschap, coacht op eigenaarschap, talent en resultaat en bent zichtbaar binnen de organisatie. Je bent politiek en bestuurlijk sensitief. Om de functie adequaat te kunnen vervullen ben je communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk) en voel je je thuis in een klant- en resultaatgerichte organisatie. Je beschikt over probleemoplossend vermogen, je bent flexibel.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt in overleg vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland in week van 16 november 2020.  De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 12 november 2020 bericht.

Overige informatie
De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).