• darkblurbg

Teamleider Diagnose en Trajecten VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Teamleider Diagnose en Trajecten voor 36 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 6 maanden. Regio: Zuid-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 februari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 21 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Proberen, experimenteren en in de praktijk ontwikkelen. Wij zijn Gemeente Alphen aan den Rijn. Bij ons is het leuk werken. We leveren toonaangevende dienstverlening en zijn een wendbare organisatie. Dat wil zeggen dat we meebewegen met de ontwikkelingen in de maatschappij en continu vernieuwen. We leren door te doen. Met elkaar werken we samen voor het beste resultaat voor onze inwoners.

Onze organisatie bestaat uit meerdere onderdelen die allen een unieke bijdrage leveren aan onze opgaven en gemeentelijke dienstverlening. Eén van de onderdelen is Rijnvicus, een zelfstandig leerwerkbedrijf. Rijnvicus ontwikkelt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar passend werk.

Je zit binnen onze organisatie altijd in een thuisteam met vakcollega’s en een teamleider. Een groot aantal collega’s werkt aan maatschappelijke opgaven in uiteenlopende vakgebieden. Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden voor die opgaven en deel uit te maken van diverse samengestelde teams.

Opdracht
Een uitdagende functie voor een ervaren teamleider die uitstekend weet aan te sluiten bij het team en rust bewaart in een dynamische werkomgeving die volop in beweging is.

Wat ga je doen?

Als teamleider Diagnose en Trajecten geef je leiding aan ca. 30 medewerkers en richting aan het totale proces van de klantroute: het voeren van intakegesprekken, het stellen van de juiste diagnose en het inzetten van de juiste instrumenten om een kandidaat zodanig te ontwikkelen dat deze bemiddelbaar is naar betaald werk. Hierbij werk je nauw samen met de teamleider Werkgeversservicepunt en onder aansturing van de manager Arbeidsparticipatie. Belangrijke thema’s voor het komende jaar zijn: de implementatie van resultaat gericht sturen, de implementatie van nieuwe ontwikkelroutes die zijn samengesteld en verdere ontwikkeling van digitale dienstverlening.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de aanlevering en kwaliteit  van managementinformatie en het behalen  van de prestatieafspraken die met de gemeente Alphen aan den Rijn zijn gemaakt en via Dienstverleningsovereenkomsten met de Gemeenten Kaag & Braassem en Nieuwkoop. Je zorgt voor een goede balans tussen de inzet van beschikbare (financiële) middelen en het resultaat.  Als teamleider maak je deel uit van het managementteam van de afdeling Arbeidsparticipatie en schakel je veel met de teamleider Werkgeversservicepunt, de contractbeheerder en de senior projectleider binnen de afdeling. Je wordt ondersteund door een team van senioren die de dagelijkse inhoudelijke aansturing van de medewerkers doen.

Wie ben je?

Als teamleider ben je mensgericht, communicatief sterk, doortastend, een bruggenbouwer en resultaatgericht. Je beschikt over onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht. Je denkt vooruit en je weet een stimulerende en enthousiaste omgeving te creëren.   Voorop staat je mensgerichte sturing. Je bent in staat om te schakelen tussen verschillende rollen als opdrachtgever, coördinator of opdrachtnemer en hebt oog voor de Integrale uitvoering van de Participatiewet. Je beschikt over kennis van de processen in het Sociaal Domein en automatiseringsapplicaties zoals Suite en stuurt stevig op te behalen resultaten. Je hebt doorzettingsvermogen en bent in staat om anderen te overtuigen, waarbij regelmatig sprake is van kritisch tegenspel. Vanzelfsprekend beschik je over analytisch vermogen.  Je beschikt minimaal over een HBO diploma en kan relevante en minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring aantonen. Bovendien verwachten we dat je je herkent in de identiteit van onze organisatie die we hierboven omschrijven.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo niveau;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als teamleider binnen het sociaal domein in de afgelopen 8 jaar;
 • Aantoonbare kennis en werkervaring van de Participatiewet;

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als teamleider binnen het sociaal domein in de afgelopen 10 jaar;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;
 • Aantoonbare kennis en werkervaring met de automatiseringsapplicatie Suite/ GWS4all;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met de integrale uitvoering van de participatiewet bij een gemeentelijke instelling;
 • Aantoonbare werkervaring met implementaties binnen het sociaal domein.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Mensgericht;
 • Communicatief sterk;
 • Doortastend;
 • Analytisch;
 • Resultaatgericht;
 • Onderhandelingsvaardigheden;
 • Overtuigingskracht;
 • Enthousiast.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.  

Planning
Voor deze opdracht worden er eerste en tweede ronde sollicitatiegesprekken gehouden. De 1e ronde gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op woensdag 27 januari van 09.00 uur tot 14.30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 26 januari 2021 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.