• darkblurbg

Teammanager Intern Advies bedrijfsvoering ad interim VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Teammanager Intern Advies bedrijfsvoering a.i. voor 32 - 36 uur per week voor de duur van 4 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. (bij voorkeur 1 december 2020). Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 24 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bij de gemeente Baarn zijn ruim 150 medewerkers in dienst. Om onze ambities verder te verwezenlijken hebben we enthousiaste mensen nodig die bijdragen aan een transparante gemeente en die hun nek durven uit te steken voor inwoner en organisatie.

Onze organisatie is groot genoeg voor uitdagend werk en klein genoeg voor korte lijnen met gemeentebestuur en het management. Elke dag is anders met collega’s die graag voor elkaar klaar staan. Wij werken steeds meer in verbinding met de inwoners en ook intern met onze collega’s van verschillende vakgebieden. Een baan bij ons betekent veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om zaken zelf te regelen.

De organisatie is flink in beweging. De focus van de gemeente Baarn is gericht op het centraal stellen van de klant en het verder ontwikkelen van de organisatie en de dienstverlening. Regelmatig zijn wij op zoek naar enthousiaste en talentvolle medewerkers die zich herkennen in onze kernwaarden: lef, samenwerken, klantgericht, transparant, betrouwbaar en flexibel. De organisatie van de gemeente Baarn kent een programmastructuur, bestaande uit vier domeinen: Dienstverlening, Sociaal Domein, Fysiek Domein en Ondersteunend domein.

Team Intern Advies
Het team Intern Advies maakt deel uit van het Ondersteunend domein en is verantwoordelijk voor alle interne advisering aan de teams van de domeinen Dienstverlening, Sociaal Domein en Fysiek Domein. Onder Intern Advies valt financieel beleid, P&O, juridische zaken, communicatie en informatieadvies. De (beleids)adviseurs van Intern Advies leveren advies aan andere teams over voorstellen en vraagstukken, en ontwikkelt beleid op het eigen vakgebied.

Opdracht
Als Teammanager Intern Advies/bedrijfsvoering stuur je op de ontwikkeling en uitvoering van excellente dienstverlening en organisatorische samenhang. Je geeft leiding aan de (beleids)adviseurs van Intern Advies. De nadruk in deze opdracht ligt op sturing en bewaking van (de kwaliteit van) de P&C cyclus.

Als Teammanager Intern Advies/bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de ambtelijke organisatie. Je geeft leiding aan de teams van Intern Advies

De werkzaamheden binnen deze opdracht:

 • De gemeente Baarn is in beweging. Als Teammanager zit je op een sleutelpositie binnen de veranderende organisatie. Je stuurt op, en coördineert en bewaakt de kerntaken van het team binnen de context van de organisatie al geheel. Je zorgt voor een slimme, moderne en efficiënte bedrijfsvoering.
 • Als lid van het MT werk je samen met je collega’s (teammanagers en algemeen directeur) aan de ontwikkeling van centraal beleid voor de gehele organisatie. Je bent een sterke gespreks- en sparringpartner voor de portefeuillehouder.
 • Onder jouw leiding moet het team Intern Advies, met name financieel beleid, zich ontwikkelen op de specifieke resultaatgebieden. Het is zeer belangrijk dat het team integraal werkt en goed contact houdt met de andere teams binnen de organisatie.
 • Als People manager heb je tevens de personele verantwoordelijkheid voor de medewerkers. Op sommige punten vraagt dit bijzondere aandacht.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als manager bedrijfsvoering en strategisch adviseur binnen de overheid;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau;

Gunningscriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Manager bedrijfsvoering bij een gemeente;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met het leiden van veranderprojecten;
 • Uiterlijk per 1 december 2020 beschikbaar voor minimaal 32 uur per week;
 • Maximum uurtarief van € 78 excl. btw en incl. reiskosten woon-werk.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Sterk ontwikkelde politiek-bestuurlijke en maatschappelijke sensitiviteit
 • Daadkrachtig, duidelijk en koersvast
 • Verbindend en enthousiasmerend
 • Positief en met gevoel voor humor
 • Je herkent jezelf in de kernwaarden van de gemeentelijke organisatie: samenwerken, klantgericht, flexibel, lef, transparant en betrouwbaar, en je geeft hier in de dagelijkse praktijk invulling en sturing aan.
 • Coachend leiderschap. Je geeft sturing aan een individuele medewerker en/of een groep van medewerkers in het kader van de verdere ontwikkeling, passend bij de (werk)situatie
 • Strategisch leidinggeven aan een organisatieonderdeel dat overwegend beleidsadviserend van aard is
 • Je bent je bewust van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen of andere omgevingsfactoren. Je speelt in op deze ontwikkelingen en vertaalt deze naar de werkgebieden van Intern Advies
 • ‘Van buiten naar binnen denken’ is je tweede natuur. Je denkt in mogelijkheden en je bent nieuwsgierig, innovatief en transparant.

CV-eisen
Maximaal 4 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg

Planning
De gesprekken met de gemeente vinden online plaats via MS Teams en zijn gepland op vrijdag 27 november 2020 van 10:30 tot 12:30 uur en maandag 30 november van 13:30-15:30 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 26 november 2020 bericht.

Overige informatie

 • De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).