• darkblurbg

Teammanager Werk en Participatie VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Teammanager Werk en Participatie voor 32 uur per week voor 3 maanden. Er is een optie op verlenging van 2 maal 3 maanden. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: WO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 11 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Gemeente Hilversum, een uitdagende werkgever in de Mediastad in het groen
De gemeente Hilversum luistert aandachtig naar de vraagstukken die haar burgers, bezoekers en bedrijven aan de orde stellen. We zoeken actief de dialoog op met onze inwoners en partners. We helpen hen om oplossingen te vinden. Soms door in coproductie samen te werken. En soms door de regie te voeren. Zo werken we aan een zelfredzame samenleving. Die samenleving verandert echter steeds sneller. Van ons wordt verwacht dat wij effectief en tijdig kunnen inspringen op nieuwe eisen en wensen.

Hiervoor hebben we een netwerkorganisatie gebouwd. Daarin werken ruim 600 collega’s aan wat er nodig is voor en in Hilversum. Dat zijn collega's die hun maatschappelijke betrokkenheid en ambitie kunnen omzetten naar concrete resultaten, waar de stad verder mee kan. Het zijn collega's die bereid zijn om steeds die extra stap te zetten, ook op de minder gebaande paden. Die anderen - binnen en buiten de organisatie - stimuleren en helpen om hetzelfde te doen. Collega's die flexibiliteit tonen in houding en gedrag. Die denken en handelen vanuit zelfvertrouwen en verantwoordelijkheid. Collega’s die politiek sensitief zijn, inzicht hebben in de processen en hun eigen rol binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Onze kernwaarden: klantgericht werken, initiatief nemen, samenwerken en samenlevingsgericht werken. De rode draad is dat we ons blijven ontwikkelen. Dan zijn we nu, maar ook in de toekomst, toegerust voor de (nieuwe) taken waar we als gemeente voor staan.

Opdracht
Algemene omschrijving

Voor het team Werk & Participatie zoeken wij een resultaatgerichte en ervaren teammanager op het gebied van werk en de Participatie wet.

Je stuurt een team van ongeveer 30 medewerkers aan, bestaande uit o.a. klantmanagers, jobhunters en handhavers. Een aantal klantmanagers heeft een bijzondere doelgroep onder hun hoede zoals bijvoorbeeld jongeren en statushouders. De overige klantmanagers hebben een meer algemene doelgroep. Dit zijn inwoners die direct aan het werk kunnen maar ook inwoners die veel verder van de arbeidsmarkt af staan. De klantmanager wordt administratief ondersteund door de junior klantmanager. Binnen het team zijn twee adviseurs kwaliteit actief die de rechterhand zijn van de teammanager.

Als teammanager weet je wat er speelt in je team, je bevordert de samenwerking binnen en buiten je team en biedt ruimte aan professionals om hun kennis te delen. Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied en heb je inzicht in de gevolgen hiervan voor je team. Je maakt ook de vertaling van de dagelijkse operatie naar management, beleid en bestuur en bent nauw betrokken bij het besluitvormingsproces. Dit doe je met een gezonde dosis humor en lef.

Je bent verantwoordelijk voor het behalen van de resultaten. Je bent budgetverantwoordelijk en stuurt hier nauwgezet op,  in samenwerking met de collega’s van Business Control en Beleid. Daarnaast heb je ruime ervaring binnen het Sociaal Domein op het bestuurlijke vlak.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Aantoonbare werkervaring als Teammanager/Teamleider binnen het Sociaal Domein binnen een gemeente;
 • Beschikbaar per 1 juni 2021 voor 32 uur per week;

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau in de richting van bestuurskunde of organisatiemanagement (30 punten);
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als Teammanager/Teamleider op het gebied van het sociaal domein binnen een gemeente (35 punten);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met arbeidsmarktparticipatie en/of integratietrajecten (35 punten).

Competenties

 • Proactieve houding;
 • Vasthoudend, standvastig;
 • Doelgericht;
 • Overtuigingskracht;
 • Doorzettingsvermogen.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op vrijdag 14 mei 2021. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op donderdag 13 mei 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van de inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De gemeente verzoekt altijd om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).
 • ‘Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.