• darkblurbg

Technisch medewerker Civiel Technische Kunstwerken VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Technisch medewerker Civiel Technische Kunstwerken voor 24 uur per week voor 3 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 3 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en in de laatste decennia uitgegroeid tot een middelgrote stad van 50.000 inwoners. Dat maakt dat wij als organisatie goed zijn in het combineren van denken en doen. Schouders eronder en aan de slag is ons motto. In korte tijd kunnen we goede resultaten boeken. Landelijke en regionale ontwikkelingen en eigen ambities worden opgepakt door voortdurend op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen en manieren van werken. Innoveren en experimenteren helpen ons in het realiseren van onze ambities. We zoeken hiervoor actief de samenwerking met elkaar; collega’s, inwoners, ondernemers en partners. Een setting waardoor het fijn werken is in Houten. De platte structuur van de organisatie, met 12 samenwerkende teams, geeft veel ruimte voor eigen initiatief, eigenaarschap en persoonlijke ontwikkeling. Als gemeente Houten zijn wij hard op weg om de Vinex bouwopgave af te ronden. En nog steeds is Houten erg in trek. Veel mensen willen hier blijven of komen wonen. Vooral onder ouderen, jongeren en gezinnen met een laag of middeninkomen is de woningbehoefte groot. Daarom gaan we de komende twintig jaar nieuwe woningen bouwen met veel oog voor zorg, mobiliteit, natuur, landschap, recreatie, voorzieningen, economie en werk, duurzaamheid en leefbaarheid. Met deze ambitie wordt het belang om zowel bij de planontwikkeling als in de bestaande infrastructuur stevig in te zetten op de ontwikkeling en het beheer van de openbare ruimte, alleen maar groter. Het team Voorbereiding Ontwikkeling Beheer (VOB) zorgt o.a. voor de voorbereiding en doorontwikkeling van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte: boven- en ondergrondse infrastructuur, groenvoorziening, speelvoorzieningen, alsmede de beleidsmatige aspecten hiervan. Het team bestaat uit 22 betrokken vaste medewerkers (aangevuld met enkele inhuurkrachten), waaronder projectleiders, werkvoorbereiders, toezichthouders, beleidsmedewerkers en wijkcoördinatoren.

Opdracht
De gemeente Houten beschikt over ruim 600 civieltechnische kunstwerken als bruggen, viaducten, keermuren, beschoeiingen en tunnels. Als technisch medewerker civieltechnische kunstwerken ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het beheer hiervan. Je stelt uitvoeringsprogramma’s op voor dagelijks periodiek onderhoud en vervangingswerkzaamheden, hierbij maakt je gebruik van het technische beheerprogramma GBI.

Het aanbesteden, toezicht houden en begeleiden van de jaarprogramma’s behoort tot je taken. Je overlegt met bewoners, bedrijven, overheden en collega’s over jouw taakveld en stemt werkzaamheden af. Je initieert onderzoeken naar de kwaliteit van de civieltechnische kunstwerken en zorgt ervoor onderzoek resultaten worden verwerkt in de dataset. Overige taken zoals contractbeheer voor de fietstransferia behoren ook toto het takenpakket daarnaast vervang je collega’s bij ziekte of verlof.

Wie je bent
Wij zoeken naar een flexibele, enthousiaste medewerker die affiniteit heeft met het beheer in de openbare ruimte in de volle breedte. Je hebt interesse in techniek en bent in staat zelfstandig en oplossingsgericht te werken. Je bent communicatief vaardig, in een pittig gesprek met een bewoner of een aannemer laat je je niet uit het veld slaan.

De functie heeft voorbereidende en uitvoerende werkzaamheden. Afhankelijk van het werk ben je bent binnen en buiten het gemeentehuis aan de slag. Deze combinatie van werkzaamheden, die soms ad-hoc van aard zijn, spreken je aan. De werkzaamheden die je begeleid liggen verspreid binnen de gemeente, een rijbewijs B noodzakelijk.

Je hebt een afgeronde MBO opleiding richting Civiele Techniek of Bouwkunde. Kantoorautomatisering als Word, Excel, CAD en bestek programma’s zijn je bekend. Ervaring met databeheer in technische beheerprogramma’s is een Pre.

Belangrijke competenties die jij bezit zijn;           

 • Zelfstandigheid
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
 • Klantgerichtheid
 • Anticiperen

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau;
 • Aantoonbare werkervaring met beheer openbare ruimte bij een gemeentelijke instelling in de afgelopen 5 jaar;

Gunningscriteria (weging)

 • Aantoonbare werkervaring met databeheer, inspecties en technische beheersystemen als GBI (20 punten);
 • Een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau in de richting van Civiele Techniek of Bouwkunde (10 punten);
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als technisch beheerder civiele kunstwerken in de afgelopen 8 jaar (20 punten);
 • Aantoonbare kennis van en aantoonbare werkervaring met CAD tekenprogramma’s als Microstation, bestekkenprogramma’s als Bakker en Spees (15 punten);
 • Aantoonbare werkervaring met gemeentelijke financiën (20 punten);
 • Uurtarief maximaal € 58 exclusief BTW en inclusief reiskosten woon-werkverkeer (15 punten).

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg
Deze functie dient in Houten in het gemeentehuis en in de buitenruimte te worden uitgevoerd. 
Er wordt voor eigen devices gezorgd.

Planning
De gesprekken zijn gepland op donderdag 6 mei 2021De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op vrijdag 30 april 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente Houten kan om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.