• darkblurbg

Toezichthouder RO VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Toezichthouder RO voor 32 - 36 uur per week tot 1 mei 2022. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: 1 januari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 19 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger. Het team Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit ruim 25 medewerkers. Dit team zorgt voor de ruimtelijke uitwerking en vertaling van uiteenlopende projecten en ontwikkelingen. Dit doen we vanuit beleidsontwikkeling in bestemmingsplannen. We toetsen plannen, verlenen vergunningen en zorgen voor toezicht en handhaving.

Team ruimtelijke ontwikkeling
Het team Ruimtelijke Ontwikkeling zorgt voor de ruimtelijke vertaling van uiteenlopende projecten en ontwikkelingen. We denken en handelen steeds meer vanuit mogelijkheden. En natuurlijk vanuit de wensen en ideeën die in de samenleving spelen. Dit leggen we uiteindelijk vast in bestemmingsplannen en vergunningen. We zien erop toe dat de realisatie van plannen naar behoren verloopt en treden handhavend op als dat nodig is. Het team speelt een belangrijke rol in de pilot Omgevingsplan voor Zeist en het nieuwe Omgevingslab.

Opdracht
Als toezichthouder bezoek je ruimtelijke projecten in aanbouw en check je deze op alle relevante aspecten. Waar nodig kijk je als toezichthouder al mee bij het verlenen van vergunningen. Per slot van rekening heb je vanuit de praktijk op de bouwplaats kennis en ervaring die voor vergunningverlening belangrijk kan zijn. Je weet waar je op moet letten als er gebouwd wordt. Over constructies, brandveiligheid en materiaalgebruik hoeven we jou niks meer uit te leggen. Je bent in staat om op de bouwplaats het goede gesprek te voeren. De belangen van de bouwer, de omgeving en de gemeente kun je telkens zorgvuldig afwegen en die afweging uitleggen. Je stemt voortdurend af met je collega-toezichthouder over wat je buiten ziet en hoort. Daarbij ben je in staat om patronen te ontdekken en die verder te brengen in de organisatie. Je werkt actief samen met de collega’s van Ruimtelijke Ontwikkeling en andere teams, je communiceert actief en legt gedetailleerd vast wat je buiten ziet. Voor de handhavers en juristen in ons team is dat van belang wanneer de bouw is afgerond en er “gedoe” ontstaat. Het is belangrijk dat je digitaal vaardig bent.

Vereisten / knock-outcriteria

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als toezichthouder/ handhaver RO bij een gemeentelijke instelling;

Gunningscriteria

  • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als toezichthouder/handhaver RO bij een gemeentelijke instelling;
  • Een afgeronde opleiding/cursus brandveiligheid;
  • Aantoonbare kennis van de Wabo.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

  • Afstemmen collega’s;
  • Belangen afwegen;
  • Teamspeler;
  • Communicatief;
  • Oog voor detail.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op woensdag 25 november 2020. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op dinsdag 24 november 2020 bericht.

Overige informatie
De gemeente stelt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht.