• darkblurbg

Vergunningverlener Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht WABO VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Vergunningverlener Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht WABO voor 28 - 36 uur per week voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 12 mei 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Wijdemeren is schitterend! Een uniek stukje Nederland in Gooi & Vecht. De dorpen die samen de gemeente vormen, liggen te midden van de prachtige wateren en ongeëvenaard natuurschoon van de Oostelijke Vechtplassen. De gemeente Wijdemeren is op 1 januari 2002 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Loosdrecht,  ’s-Graveland en Nederhorst den Berg.

De gemeente Wijdemeren is samen met 20 partners in december 2017 het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen aangegaan; een publiek-private alliantie van provincies, gemeenten, waterschap, recreatieschap, natuurpartners, ondernemers en andere betrokkenen.

21 partijen
De gemeente Wijdemeren werkt onder andere met de provincie Noord-Holland, Natuurmonumenten en Waternet aan de realisatie van het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen. Een unieke samenwerking tussen maar liefst 21 partijen die tot doel heeft de Oostelijke Vechtplassen de komende 10 jaar gezamenlijk te ontwikkelen tot een aantrekkelijke en toegankelijke omgeving waar mensen graag wonen, werken en recreëren. Een plek waar recreatie en natuur goed samengaan en elkaar versterken. Inmiddels zijn er diverse projecten in gang gezet.

Opdracht
Aan de rand van het Gooi, tussen Amsterdam en Utrecht, ligt de gemeente Wijdemeren. Een gemeente met een kleine, maar professionele organisatie. De gemeente heeft een prachtig gebied met enkele dorpen en totaal bijna 25.000 inwoners, waterrecreatie (Loosdrechtse Plassen), veel natuur, cultuur, landgoederen en ook veel bedrijvigheid. De gemeente Wijdemeren is op zoek naar een ervaren vergunningverlener Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht (Wabo) voor 28-36 uur per week.

Herken jij je in het volgende profiel?
De gemeente Wijdemeren is op zoek naar een ‘Vergunningverlener Wabo’ met ruime ervaring. Ben jij de nieuwe collega die ervaring heeft in het verlenen van omgevingsvergunningen op het gebied van bouwen en zoek je een baan waarin je flexibel bent om de transitie naar de Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging mee te maken? Dan maken wij graag kennis met jou!

Vereisten / knock-outcriteria

 • Minimaal een afgeronde hbo bachelor opleiding in de richting van Bouwkunde of Juridische Dienstverlening;
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als Vergunningverlener binnen een overheidsinstelling;
 • Een maximaal uurtarief van € 75,- exclusief BTW / inclusief reiskosten woon-werkverkeer;

Gunningscriteria (weging)

 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als Wabo-vergunningverlener bij een gemeente (40 punten);
 • Je bent in het bezit van een afgeronde opleiding Awb1 (20 punten);
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met het programma Squit XO (20 punten);
 • Je bezit over actuele kennis van het bouwbesluit, Awb, Wro en de Wabo (20 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je brengt structuur en bent resultaatgericht;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je bent communicatief sterk: je bent duidelijk en overtuigend;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden;
 • Je bent constructief en kritisch en hebt een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: In overleg.

Planning
De gesprekken bij de gemeente Wijdemeren zijn gepland op donderdag 20 mei 2021 vanaf 09.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op woensdag 19 mei 2021 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.

Overige informatie

 • De gemeente Wijdemeren vraagt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).