• darkblurbg

Vergunningverlener Wet bodembescherming VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Vergunningverlener Wet bodembescherming voor 0 - 16 uur per week voor de duur van 12 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 20 november 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord (OD NHN) werken circa 200 bevlogen en ervaren collega’s aan de opstelling van adviezen en de uitvoering van milieutaken van zeventien gemeenten in Noord-Holland-Noord. Daarnaast is de provincie Noord-Holland onze opdrachtgever. We houden ons bezig met bodemkwaliteit, klimaat, natuur, milieu, duurzaamheid, energietransitie, lucht, afval, asbest externe veiligheid, zwemwater, wegen en vaarwegen.  Het vakgebied milieu, klimaat en natuur is volop in beweging en in de actualiteit. Werken bij de OD NHN staat dan ook garant voor uitdaging en dynamiek. En dat in een open en informele werksfeer waarin van elkaar leren voorop staat: samen gaan we voor het beste resultaat. Dat maakt dat onze medewerkers de collegialiteit bij de OD NHN als zeer hoog waarderen. OD NHN omarmt Het Nieuwe Werken (HNW) waarbij je de ruimte krijgt de taken naar eigen inzicht uit te voeren, en deels ook op een andere plek te werken. Flexibel en zelfstandig. Op die manier kun je werk en privé goed in balans brengen. Onze werkzaamheden omvatten uiteenlopende terreinen (milieu, duurzaamheid en natuur), en dat zorgt voor talloze mogelijkheden om je bij ons te ontplooien. Wij zijn gevestigd in een modern en goed bereikbaar kantoor, vlakbij het station, uitvalswegen en het centrum van Hoorn.

Opdrachtomschrijving:
De Provincie Noord-Holland heeft gefaseerd een aantal aanvullende  taken overgedragen aan de OD NHN. Eén van die taken is de vergunningverlening Wet bodembescherming. Deze taak is ondergebracht bij de afdeling Specialisme & Advies. Het team dat de vergunningverlening bodem verzorgt, bestaat uit 2,9 fte. Op dit moment worden de werkzaamheden uitgevoerd door 3 vaste medewerkers en 2 inhuurmedewerkers. Van één medewerker loopt het contract per 31 december 2020 af. Daarom zijn we uiterlijk per 1 januari 2021 op zoek naar een Vergunningverlener Wet bodembescherming die flexibel inzetbar is voor tussen de 0 en 16 uur per week.

Profiel
Je hebt een milieu/bodem achtergrond op ten minste HBO niveau en minimaal 10 jaar relevante werkervaring. Je hebt kennis van en ervaring met bodemonderzoeken en bodemsanering, én met de Wet bodembescherming. Je bent enthousiast en hebt een proactieve houding. Je bent flexibel en hebt geen negen tot vijf mentaliteit. Je kunt met werkdruk omgaan en kunt zelfstandig en in teamverband goed werken. Ervaring met het gebruik van een zaaksysteem, bij voorkeur Green Valley, is een pre. Samenwerking en het delen van kennis vinden wij belangrijk. De komst van de Omgevingswet maakt dat nog urgenter. Niet voor niets willen wij dat je mede vormgeeft aan de veranderingen die gepaard gaan met de implementatie van deze wet.

De functie
De werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit:

 • De beoordeling en toetsing van aanvragen, meldingen, bodemonderzoeken en (sanerings)plannen in relatie tot de Wet bodembescherming.
 • Het actueel houden van het Bodeminformatiesysteem
 • Het opstellen van adviezen, beoordelingen en beschikkingen in relatie tot de Wet bodembescherming.
 • Je bent verantwoordelijk voor het bewaken en bijsturen van de procedures en de uitvoering van je taken binnen de geldende termijnen.
 • Je bewaakt en bevordert de uitvoering en samenhang met betrekking tot de toepassing van de regelgeving en richtlijnen op het gebied van de Wet bodembescherming. Je adviseert (zowel de interne organisatie als externen) over producten, procedures en bevindingen op het gebied van de Wet bodembescherming.
 • Je fungeert als sparringpartner voor de handhavers en voor de deelnemende organisaties.

 

Vereisten / knock-outcriteria

 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met de Wet bodembescherming.

Gunningscriteria

 • Aantoonbare werkervaring als vergunningverlener Wet bodembescherming;
 • Minimaal 10 jaar aantoonbare werkervaring met de Wet bodembescherming;
 • Aantoonbare werkervaring met het bodeminformatiesysteem Squit Ibis.

Competenties

 • Verantwoordelijkheid
 • Analytisch vermogen
 • Oordeelsvorming
 • Klantgericht
 • Kwaliteitsgericht

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht betreft maximaal 16 uur/week. Uren zijn echter flexibel en kunnen per week variëren, afhankelijk van de benodigde inzet.

De opdracht kan worden vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op donderdag 26 november tussen 13 en 17 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk dinsdag 24 november bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verzoeken.