• darkblurbg

Vroegsignaleerder Schuldhulpverlening regio Gelderland VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Vroegsignaleerder Schuldhulpverlening regio Gelderland voor 18 - 20 uur per week voor 6 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Gelderland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 3 december 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Nijkerk is een groeiende gemeente in ontwikkeling! Inwoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen en gemeente: samen zijn we Nijkerk. Een dynamische gemeente met 44.000 inwoners verdeeld over de kernen Nijkerk, Hoevelaken en Nijkerkerveen. Als gemeente faciliteren we initiatieven vanuit de samenleving en zoeken we de samenwerking zowel lokaal als regionaal. Werk je bij ons, dan ben je een zelfstandige, ondernemende en flexibele professional.

De opdracht
Met ingang van 1 januari 2021 is vroegsignalering een wettelijke taak van de gemeente geworden (Wgs). In Nijkerk kiezen wij voor een proactieve aanpak naar aanleiding van signalen van betalingsachterstanden door convenantpartners (woningbouwcoöperaties, nutsbedrijven, zorgverzekeraars). Wij zijn deze aanpak reeds gestart in de vroegsignaleringpilot Op Tijd Erbij.

Wat ga jij doen?

In jouw rol als Vroegsignaleerder Schuldhulpverlening heb je zowel uitvoerende als coördinerende taken. Vanuit het vroegsignalering ontvangt het werkteam Op Tijd Erbij signalen van betalingsachterstanden op vaste lasten. Aan de hand van deze signalen ga je outreachend contact leggen met inwoners en neem je een kijkje achter de voordeur. Eenmaal in contact maak je een analyse van de financiële en maatschappelijk situatie. De knelpunten vertaal je in een plan van aanpak. Je stelt een doel-actieplan op en indien nodig ga je actief doorgeleiden naar passende hulp- en dienstverlening in het maatschappelijk veld.

Je ondersteunt en begeleidt casuïstiek bespreking in teamoverleggen (werkteam bestaat naast huidige coördinator uit collega’s gebiedsteam WMO). Met het team bespreek je maandelijks de werklijst en planning t.b.v. de uitvoering en het monitoren van voortgang.

Je bent verantwoordelijk voor de registratie in RIS Vroeg Eropaf en ook voor de afstemming met Inforing over de inrichting RIS Vroeg Eropaf /Matching. Bij jouw taken hoort monitoring en het leveren van kwartaalcijfers aan de beleidsadviseur en ook jaarlijks evaluatie.

Daarnaast onderhoud je contacten met ketenpartners: WSN-SHM-Humanitas-Plangroep-Sigma over casuïstiek en de samenwerking(afspraken).

Vereisten / knock-outcriteria

  • Uurtarief maximaal € 53- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon- werk;
  • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring  met schuldhulpverlening;
  • Vereiste afgeronde Hbo opleiding en HBO werk- en denkniveau;

Gunningscriteria (weging, totaal 100 punten)

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met schuldhulpverlening (40 punten);
  • Aantoonbare werkervaring met outreachend werken (35 punten);
  • Aantoonbare werkervaring en affiniteit met het werken in het digitale registratie systemen Ris (25 punten).

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

  • Benaderbaar en de-escalerend, maar ook kunnen doorpakken waar nodig;
  • Communicatief vaardig en kunnen aanpassen aan verschillende niveaus (schakelen);
  • Goed kunnen plannen en organiseren, zowel eigen werk als faciliterend voor team;
  • Signaleren en agenderen knelpunten, aandragen van oplossingen.

Benodigd aantal professionals
1.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt in overleg vervuld op de volgende werkdagen: Ma-Di-Wo-Do-Vr. Incidenteel  worden huisbezoeken tussen 17:00-20:00 uur gedaan.

Planning
De gesprekken zijn voorlopig gepland op woensdag 8 december a.s. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op 7 december  bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze aanvraag.

Overige informatie
De gemeente verzoekt om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).


Overige interim / freelance / zzp opdrachten week 48     Geld verdienen met een tip