• darkblurbg

Werkvoorbereider civiel met affiniteit riolering VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Werkvoorbereider civiel met affiniteit riolering voor 36 uur per week voor 12 maanden. Er is een optie op verlenging. Regio: Utrecht. Opleidingsniveau: MBO. Start opdracht: 1 februari 2021. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 21 januari 2021 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist en belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen.

Als medewerker van de gemeente Zeist voel je je echt betrokken bij Zeist en haar inwoners. Er is veel te doen om onze gemeente nu en in de toekomst voor iedereen aantrekkelijk te houden. Samen met je collega’s werk je er continu aan om dat voor elkaar te krijgen. We staan met onze organisatie voor de uitdaging om de dienstverlening aan de inwoners, bedrijven en instanties van Zeist te blijven verbeteren. Dat doen we samen en daarbij richten we ons op onze klant. Sterker nog, we vertrekken vanuit de klant. In onze organisatie vormen we op een eigentijdse manier de schakel tussen politiek en burger. Het team Ruimtelijke Ontwikkeling bestaat uit ruim 25 medewerkers. Dit team zorgt voor de ruimtelijke uitwerking en vertaling van uiteenlopende projecten en ontwikkelingen. Dit doen we vanuit beleidsontwikkeling in bestemmingsplannen. We toetsen plannen, verlenen vergunningen en zorgen voor toezicht en handhaving.

Team ruimtelijke ontwikkeling
Het team Ruimtelijke Ontwikkeling zorgt voor de ruimtelijke vertaling van uiteenlopende projecten en ontwikkelingen. We denken en handelen steeds meer vanuit mogelijkheden. En natuurlijk vanuit de wensen en ideeën die in de samenleving spelen. Dit leggen we uiteindelijk vast in bestemmingsplannen en vergunningen. We zien erop toe dat de realisatie van plannen naar behoren verloopt en treden handhavend op als dat nodig is. Het team speelt een belangrijke rol in de pilot Omgevingsplan voor Zeist en het nieuwe Omgevingslab.

Team beheer openbare ruimte
Je werkt binnen het team Beheer Openbare Ruimte samen met collega’s aan de realisatie van onderhoud-, herinrichting- en nieuwbouwprojecten in de gemeente Zeist.

Opdracht
Dit doe je: Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding van werkzaamheden voor (integrale) riool en/of water gerelateerde projecten. Je zorgt ervoor dat het beheer en onderhoud van de riolering tiptop in orde is. Je adviseert en ondersteunt de beheerder daarbij met het opstellen van ambities en het ontwikkelen van de (meer)jaren beheerplannen. Samen met de databeheerder werk je aan een actueel beheer en onderhoud van het areaal. En jij weet, als werkvoorbereider, dat er soms meerdere projecten tegelijk lopen. Bijvoorbeeld aan een weg terwijl er vlakbij een riool gereinigd wordt, en dan mogen die projecten elkaar niet in de weg zitten! In deze functie ben je dan ook de communicatieve schakel tussen de aannemer en de burger. Dus, snel kunnen schakelen, communiceren en proactief zijn in het contact met verschillende partijen, daar denk je niet over na, dat zit in je botten! In deze functie kunnen je werkzaamheden uiteenlopen van bestekken controleren tot directievoeren of van projectleider zijn van kleinschalige projecten tot het verwerken van aanvragen van huisaansluitingen. Je leest, beoordeelt en begeleidt rioolreinigingen en -inspecties en je stroopt je mouwen graag op voor het aanleveren van vakinhoudelijke informatie en het digitaal ordenen daarvan. Samen met de beheerder en collega’s van de buitendienst vorm je een hecht team, dat moet toezien op de juiste besteding van budgetten. Daarin handel je zelfstandig maar wel als onderdeel van het team. Kortom, een super afwisselende job waarbij samenwerking met verschillende disciplines essentieel is en jij ervoor zorgt dat alles op (d)rolletjes verloopt!

Profiel
Natuurlijk zijn we weer op zoek naar het schaap met de 7 poten, maar we realiseren ons ook dat die niet bestaan. We worden heel blij als je:

 • Werkt en denkt op MBO-niveau en een dito opleiding hebt (bijvoorbeeld MBO Cultuurtechniek) plus enkele jaren werkervaring.
 • Goed weet hoe bestekken in elkaar zitten.
 • Alert, scherp en accuraat bent als het op controleren en inspecteren aankomt.
 • Mede dankzij die kennis en ervaring je je in de omgang met aannemers uitstekend staande kunt houden en tot een vruchtbare samenwerking komen en daarbij duidelijke grenzen stelt en werkbare kaders aangeeft.
 • Ziet waar ruimte ligt voor flexibiliteit binnen het project, want het gaat vaak om langdurige relaties en dat vergt naast een goed contact ook tact.
 • Beschikt over een rijbewijs.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau;
 • Aantoonbare werkervaring op het gebied van riolering;
 • Uurtarief maximaal € 70,- exclusief BTW en inclusief reiskosten woon- werk verkeer;

Gunningscriteria (weging)

 • Een afgeronde opleiding op minimaal mbo niveau in de richting van Civiele techniek of bouwkunde;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar op het gebied van riolering;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider civiele techniek;
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar bij een gemeente op het gebeid van civiele techniek;

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Communicatief;
 • Sociaal vaardig;
 • Kunnen plannen;
 • Coachend;
 • Ondernemend.

CV-eisen
Maximaal 3 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr.

Planning
De gesprekken bij de gemeente zijn gepland op dinsdag 26 januari 2021 van 10.00 uur tot 14.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 25 januari 2021 bericht.

Overige informatie
De gemeente stelt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) verplicht.