• darkblurbg

Young financial controller VACATURE

Wij zijn op zoek naar een Young financial controller voor 32 - 36 uur per week voor de duur van 12 maanden. Er is een optie op verlenging van 1 maal 12 maanden. Regio: Noord-Holland. Opleidingsniveau: HBO. Start opdracht: z.s.m. Deze vacature / functie kan op interim / freelance / zzp basis ingevuld worden. Reageren voor 10 december 2020 door een email te sturen aan info@bureauadinterim.nl o.v.v. de vacaturenaam. Vermeld duidelijk in jouw reactie in hoeverre je aan het profiel / vereisten voldoet, vergeet ook niet jouw uurtarief door te geven.

Organisatie
Purmerend is een prachtige stad om voor te werken. Met ruim 81.000 inwoners is het een middelgrote stad, van alle gemakken voorzien. Een stad waar het fijn wonen is met ruimte voor ontwikkeling, ambities en groei. De komende jaren groeien we naar ruim 100.000 inwoners en zien we meer werkgelegenheid ontstaan als gevolg van de binnenstedelijke bouw- en transformatieopgave. Naast het werken aan de stad Purmerend, werken we ook voor de Beemster; een werelderfgoed met veel opgaven in het buitengebied en in de dorpskernen. Twee verschillende werelden. Dat maakt het werken voor de gemeente Purmerend juist zo aantrekkelijk. In 2022 gaan we samen verder als één grote gemeente. Zo werken we samen aan een prachtig Purmerend, klaar voor de toekomst.

De organisatie
De organisatie van Purmerend bestaat uit drie domein en een concernstaf. De financiële functie van de gemeente bestaat uit de Concerncontroller (lid Concernstaf) en 2 teams in het Domein Bedrijfsvoering & Diensten: Control & Advies en Financiën. De organisatie denkt nog na over de organisatiestructuur van de financiële functie voor in de nieuwe situatie. In het laatste voorbereidingsjaar voor de fusie zal de concerncontroller vanwege het belang van de fusie opgave het team Control & Advies aansturen. Het team Control & Advies bestaat uit 11 FTE (2 business controllers, 8 financial controllers en de interne accountant). Het team Control & Advies en het team Financiën werken eendrachtig samen voor de stad, het bestuur en de organisatie.

Opdracht
Purmerend is een dynamische stad met een grote woningbouwopgave en in aansluiting daarop wordt er veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de openbare ruimte en het maatschappelijk vastgoed. Maar de uitdagingen zijn minstens zo groot in het maatschappelijk domein als het gaat om de jeugdzorg, vergrijzing en bijvoorbeeld de maatschappelijk opvang. En met de fusie van Beemster en de groei van de stad is ook de organisatie en bedrijfsvoering volop in ontwikkeling. Het team Control & Advies begeleid deze vraagstukken met een hands on advisering richting de teams. Samen in control.

Opdracht
De financial controllers van het team hebben als belangrijkste taken:

 • sturen op het realiseren en in stand houden van tijdige en betrouwbare informatie over de bedrijfsvoering richting het management;
 • adviseren van collega’s van de domeinen vanuit je expertise en met oog voor de vragen van de stad;
 • verstrekken van goede analyses voor de planning & control documenten van de gemeente.

In het team is ruimte voor een young financial controller. Een schoolverlater of iemand met beperkte ervaring die graag het vak van controller voor de publieke sector wil leren. We zouden graag een enthousiaste collega inhuren die verbonden is aan een bureau en na 1-2 jaar bij ons in dienst komt zodat de opleiding zowel door het bureau als door de gemeente Purmerend wordt verzorgd.

Vereisten / knock-outcriteria

 • Uurtarief maximaal € 42,00 excl. BTW en inclusief reiskosten woon-werk;
 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor-niveau;
 • Een korte persoonlijke omschrijving van wie de kandidaat is;

Gunningscriteria

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO bachelor-niveau in de richting van Finance;
 • Aantoonbaar (intern) opleidingsprogramma opgedaan op het gebied van controlling bij bureau of binnen eigen netwerk;
 • Aantoonbare kennis en/of (werk)ervaring in het gebruik van Excel;
 • Aantoonbare vaardigheid in het schrijven van toegankelijke teksten;
 • Aantoonbare werkervaring bij de lokale overheid, anders dan een meeloopstage.

Geef in het cv duidelijk aan in hoeverre je aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Competenties

 • Je beschikt over analytisch vermogen en je bent accuraat;
 • Je bent leergierig en zoekt actief verbinding met je collega’s;
 • Je beschikt over analytisch vermogen, bent accuraat en denkt graag mee;
 • Je bent toegankelijk voor management en collega’s en bijt je vast in financiële vraagstukken.

CV-eisen
Maximaal 5 pagina’s, opgesteld in het Nederlands, minimaal 2 referenties.

Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: in overleg.

Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 15 december 2020 tussen 13.00 uur en 16.00 uur. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 14 december 2020 bericht.

Overige informatie

 • De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen.